Jump to content

molim za savjet glede darovnog ugovora


Mammita

Preporučene objave

Molila bih pomoc u vezi sa darovanjem kucice koju moja majka zeli darovnim ugovorom prenijeti na mene. Takodjer ona zeli da se naznaci da cu se skrbiti o njoj .Zanima me moze li moja sestra pobiti takav ugovor.Moze li se na neki drugi sigurniji nacin prenijeti kucica na mene tako da ne bude lako osporiti ovo darovanje. Kakav ugovor i koji nacin prijenosa vlasnistva bi za mene bio najpovoljniji? Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju možete riješiti problem bolje nego darovnim ugovorom .

Ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju danom potpisa i ovjere istog pred JB imovina iz ugovora prelazi sa primatelja uzdržavanja , na davatelja uzdržavanja .Imovina koja tako prelazi ne ulazi u ostavinsku masu i ne može se iz nje izdvojiti nužni dio za zakonite nasljednike .Takav ugovor trebate sastaviti kod Javnog bilježnika .Nakon toga isti odnesete na provedbu u gruntovnicu ukoliko to ne učini JB.

 

Na prijenos imovine na taj način ne plaća se porez .Ovaj ugovor može se raskinuti ako koja od strana se ne pridržava preuzetih obveza .

 

Ugovorom o darovanju može Vam se desiti da ostali zakonski nasljednici traže da darovana nekretnina uđe u ostavinsku masu radi diobe ili namirenja nužnog dijela .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija