Jump to content

Zastara naplate bjanko zadužnice


fakincina

Preporučene objave

Imam upit jednog poznanika a nisam siguran u odgovor. Naime on ja kao vlasnik trgovačkog društva podignuo leasing u kojemu je on odgovorna osoba te jamac platac za taj leasing te je potpisao i ovjerio osobne bjanko zadužnice kao garanciju u slučaju neuredne otplate leasinga a to se sada upravo desilo i iznos je dosta velik. Zanima me u kojem roku se od izdavanja tj. od javnobilježničke ovjere bjanko zadužnice mogu koristiti kao ovršna isprava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rivaldo je napisao:

I mene jako zanima odgovor na to pitanje. Obzirom da zadužnica ima pravnu snagu pravomoćnog rješenja o ovrsi rekao bih da je zastara u tom slučaju 10 godina. Ali ipak ne samo što nisam siguran u to nego ne znam teče li zastarni rok od dana ovjere ili dana aktiviranja zadužnice kod banke.

 

I ja sam istog mišljenja jer pravomočno ovršno rješenje se može naplatiti u roku od 10 godina a mislim da zadužnica postaje ovršna datumom ovjere kod JB. Isto tako na temelju zadužnice kao ovršne isprave se može tražiti i promjena sredstva ovrhe pa se zastara opet produžuje i tako opet u krug. Ali volio bi da se još netko uključi u raspravu iako mislim da je sve jasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija