Jump to content

Napad psa na psa...??!!što činiti?

anonimno

Preporučene objave

što kada pas napadne drugog psa, a vlasnica odbije dati broj markice te se udalji sa mjesta "nesreće" te ne pričeka policiju, koja je dolazila na uviđaj na poziv oštečenog???

napominjem da je pas oštečenog bio na uzici, a pas napadač pušten....bez nadzora..

policija je zaprimila izjavu oštečenog, te zasada traga za vlasnicima psa!!!

eto, postavio sam pitanje malo preoblikovano, u kratkim crtama..

molim Vas pomozite....

pesek Vas moli............

Dijeli na drugim stranicama

Na žalost teško se dolazi do podataka o štetniku koji je pobjegao!

Kako se psi pušteni s uzice često nalaze na kvartu gdje obično žive, najlakše ćete doći do podataka tako da se raspitate (ako opštete psa i vlasnika) u parkovima gdje se nalaze drugi vlasnici pasa!

Kada nešto saznate, onda to dojavite policiji, pa i nadležnoj veterinarskoj službi!

• 3 mjeseci kasnije...

jučer sam doživila nešto što cijeli život neću moći zaboraviti. Naime, jedan engleski mastif, kuja, koja je slobodno trčala, napala je mog psa koji je bio na uzici. Pokušala sam odbraniti moju Belu, ali bez uspjeha. Vlasnik psa napadača nije mogao odvojiti svog psa. Teški sam srčani bolesnik i taj šok koji sam doživila, jedva sam preživila. Molim vas, recite mi kakao da pronađem vlasnika te agresivne kuje.

Moja Bela ima ugriz od 3-4 cm i u šoku je.

Vlasnik psa napadača nije mogao odvojiti svog psa.

pa, bio je prisutan i vidjeli ste ga, a vjerovatno i došli u konflikt s njim..i psa ste vidjeli.. raspitajte se malo okolo, pitajte ljude koji su se tu našli, javite slučaj lokalnim novinama..

(bilo je nedavno istih/sličnih slučajeva po novinama i ljudi su se različito snalazili da nađu vlasnike ..)

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija