Jump to content

uknjizba kucice -molim pomoć!


Mammita

Preporučene objave

Poštovani ,

 

posjedujem rjesenje iz 1982.g. o dozvoli gradnje kucice na gradjevinskoj parceli u Istri ali doticni objekt nije upisan u zemljisne knjige.Imam ovjereni kupoprodajni ugovor, posjedovni list i redovito placam porez i komunalije za navedeni objekt te me zanima sto je potrebno uciniti i sa kojom dokumentacijom da se kucica upise u ZK.

 

Malo manje važno pitanje trenutno ali...

Put do kuće je kolni put koji nije uvršten u puteve koji se redovito održavaju i kojeg koriste i vlasnici okolnih parcela. Kako se radi o makadamu, došlo je do urušavanja puta, a i kiše su učinile svoje te je pristup kući autom onemogućen. Kako sam uredni platiša svih komunalnih naknada, da li je moguće nekako "natjerati" općinu da sanira put.

 

Put je prvi put saniran vlastitim sredstvima , ali ne zelim bas uzaludno trositi novac ako ce se ovo ponavljat, a pretpostavljam da put ne mogu "zatvorit" za svoje potrebe.

 

Unaprijed hvala na odgovorima ! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obratiti se geodetskom uredu

od njih bi trebali dobiti informaciju šta je potrebno za upis kuće u zk.odmah tražite da vam daju i ponudu (na nju se neplaća PDV) za radnje koje bi trebali učiniti.

pošto imate građevinsku dozvolu od tražiti (pismeno preporučeno i sa povratnicom ili ovjera primitka zahtjeva)od mjerodavnih u općini popravljanje puta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija