Jump to content

povlačenje žalbe


anonimno

Preporučene objave

Razvod braka. Donešena presuda. Uložila sam žalbu na dio presude zbog visine alimentacije za dvoje malodobne djece. Bivši je također uložio žalbu i traži smanjenje alimentacije. Županijski sud je njegovu žalbu odbacio a moju djelomično prihvatio:ukida se sadašnja presuda i traži da se ponovno utvrdi suprugova plaća i odredi novi iznos alimentacije za starije dijete. Pitanje: obzirom na sporost sudova, nažalost nemam novaca za odvjetnike, zanima me mogu li dati izjavu da povlačim žalbu i da se slažem sa prvobitnom presudom. Je li to moguće i ako je, da li tada prva presuda konačno postaje pravomoćna?? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je u rokovima koji pišu u presudama, možete odustati uvijek od žalbe. no, ako je bivši suprug ostao pri svojoj žalbi, moracete se odazvati nastavku suđenja (razmatraće se njegova žalba)...ili se izvansudski nagoditi s bivšim suprugom, ako želite prekinuti suđenje. no, i takav dogovor bi trebalo ovjeriti pri npr. centru za socijalnu skrb i/li kod javnog bilježnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanima me mogu li dati izjavu da povlačim žalbu i da se slažem sa prvobitnom presudom. Je li to moguće i ako je, da li tada prva presuda konačno postaje pravomoćna?? Hvala na odgovoru.

 

ne možete više povući žalbu..osim toga, vaša je i prihvaćena, znači da je bila opravdana, a suprotne strane odbijena...

u ponovljenom postupku će se raspravljati navodi vaše žalbe, pa ćemu onda uzbuna? možete proći i bolje (ili jednako), sve ovisi o tome iz kojih razloga je Žup. sud ukinuo prvostupanjsku presudu)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marko888 je napisao:

ovo je upit za administratora:

kako je moguce da je ovo pitanje postavljeno Anonimno? Ili se korisnik registrirao s nick-om Anonimno ili imate 'bug'...

 

ili je prebačeno sa drugog mjesta gdje je postavljeno, a tamo nije pripadalo s obzirom da se radi o problematici vezanoj za obiteljsko pravo...

u svakom slučaju, hvala na intervenciji..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija