Jump to content

"ležeći policajci


anonimno

Preporučene objave

Zanima me po kojem zakonu, pravilniku ili odredbi može neka pravna osoba privremeno, na nekoliko mjeseci, maknuti tzv. "ležeće policajce" (umjetne izbočine i uzdignute plohe) zbog čišćenja kolnika od snijega. Jasno je da se to radi zbog toga da bi se spriječilo oštećenje strojeva za čišćenje.

Nije li to smanjenje sigurnosti u cestovnom prometu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije li to smanjenje sigurnosti u cestovnom prometu?

 

a kakvo bi tek smanjenje bilo kada bi plohe ostajale na mjestu, pa se se u tom podrucju ralica podizala na visinu te plohe (7-12cm) pa ostavljala toliko ugazenog snjega na kolniku i to bas na dijelu prometnice na kojem je bilo potrebno smirivati promet posebnim uredjajima?!

pa sve ako u nekom od mjerodavnih propisa (a to bi bili zospc, zakon o javnim cetama i onaj pravilnik o opremi signalizaciji itd) nema nicega pod sto bi se kao dozvoljeno moglo podvesti takvo postupanje, onda mislim da ima mjesta primjeni one odredbe o krajnjoj nuzdi iz zakona o prekrsajima. jer je od snijega neociscen kolnik veca opasnost od opasnosti koja je nastala uklanjanjem opreme za smirenje prometa, a bez cega se kolnik ne bi mogao ocistiti ili barem pravodobno i efikasno ocistiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija