Jump to content

Nisam stala


anonimno

Preporučene objave

Mali problemčić!Prije nekih mjesec dana sam jednostavno prošišala pored patrole koja je doslovce bila sakrivena u drvoredu a i policajac je iskočio tako naglo i blizu da sam pobjegla na drugu stranu ceste.Nisu me ni vijali ni tražili sve ovo vrijeme do poziva na razgovor kao osumnjičena.Nisam legitimirana to veče tako da nisu sigurni da sam ja vozila.Dali se sad praviti lud ili nesto smuljat,sta ako navedem rodbinu iz Njemačke koja u biti nije bila tu kao vozača,jel mogu to provjeriti?Plizzz help,imam još 2 dana za smislit nešto i sta je to članak.32?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cl 32 je to sto nisi stala policiji, min.1000kn + bod.

nisu te ganjali je imaju internu uputu da se u takve poduhvate ne upustaju ako to nije nuzno (jer im se malo-malo neki heroj poput tebe u pokusaju bijega zakuca pa ubije sebe ili nekog drugog)

ne vjerujem da ces se izvuci, jako su osjetljivi na ovakva bjekstva i cine sve kako to ponasanje ne bi preslo u naviku....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci ništa,a čemu onda u članku 32. pod brojem 2 stoji da ista ovlaštena osoba mora biti postavljena tako da ih sudionici u prometu kojima su znaci namjenjeni,mogu lako i s dovoljne udaljenosti uočiti!To kao treba biti njihovo iskakanje a čak mislim da je već bio jedan auto i zaustavljen,to isto nix,ha?I zašto bi uopće priznala da sam ja?Slike nema,ni potpisa,mrak i pregorena lampica pa se pola tablice ni nevidi.I kojeg vraga mi onda ne pošalju kaznu,već me zovu na razgovor u postaju.Prije su bar korektno pozvonili na vrata i odmah rješavali to,koliko sam čula.Nisam nikakav heroj ali se nedam ni zajebavat tako da molim odgovor od nekog ko ima neki pravni ljek za ovu zavrzlamu jer VJERA ILI NEVJERA U IZVLAČENJA SPADA U CRKVU!Adio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I kojeg vraga mi onda ne pošalju kaznu,već me zovu na razgovor u postaju.

 

rekoh ti da su jako osjetljivi na ta bjekstva pa, kao sto vidis, vec sad uzivas poseban tretman... (uzivat ces ga i do kraja postupka, ukljucivo i suca za prekrsaje, ne boj se)

jer, kad vec kazes da se ti "ne das zaje...", onda ces vjerojatno pokazati razumijevanje prema cinjenici da se ni policija ne da zaje... , pogotovo ne od tebe.

lijeka za "ovu pravnu zavrzlamu" nema jer imamo ovu situaciju: ti si im pobjegla, sad te sustizu posljedice, a ti bi ih izbjegla. to nije pravna zavrzlama uopce, to je bijeg od odgovornosti.

ucini kako god sama mislis da je najpametnije, a ja cu ti samo reci da bih na tvom mjestu priznao, debelo se pokajao i potrudio se ostaviti dojam da mi takvo nesto vise nece past na pamet, a sve iz razloga sto kazna nije propisana u fiksnom iznosu (max je 10.000kn), sto sam svjestan cinjenice da ako sam bjezao policiji, onda moja rijec vrijedi koliko i suha sljiva i sto se pokusaji poput ovog koje navodis, da to nisi bila ti, da je vidio krivu tablicu itd rutinski pripisuju pokusaju izbjegavanja prek. odgovornosti i kao takvi ni u nocnoj mori ne prolaze pred sudovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo nek gospoda nešto dokažu!

 

manje gledati americke sudske trilere i velika sudjenja zlocinackim organizacijama, malo vise pregledati legalisovo prometno&prekrsajno pravo, tamo je postupak dokazivanja pred prek sudovima, a u slucaju kada tereti ovl. sl osoba neposrednim zapazanjem puno realnije opisan.

 

Nije loše ni priznat,ali čemu?

 

priznje uz koje obicno ide i kajanje je snazna, ako ne i najjaca olakotna okolnost koja se moze naci na strani okrivljenika. niti za jedan jedan niti za drugi prekrsaj za koje je izgledno utuzenje kazna nije propisana u fiksnom iznosu. dakle sudac ce odredjujuci visinu kazne (negdje u rasponu 1-10 odnosno 2-10 tisuca kuna) sasvim sigurno uzimati u obzir i (ne)postojanje tog priznanja.

 

i jos jedan savjet: oneliner anonimca koji se javio u ovaj thread valja shvatiti kao potpuno nerealan, a moguce i zlonamjeran, pa dok se isti autor ne udostoji obrazloziti svoja razmisljanja ipak preporucam zabrinuti se i dobro promisliti sto napraviti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija