Jump to content

Razderane gume


anonimno

Preporučene objave

Kolegici su ispred firme nožem razrezane dvije gume na parkiranome automobilu. Bila je parkirana na normalnom uređenom parkiralištu ispred stambene zgrade. Već prije je jedan stanar dizao galamu da ne smijemo parkirati na tom parkiralištu jer je to parking stanara (nije posebno označen pa čak niti izdvojen jer se nalazi uz prometnicu po naselju). Napominjem da moja firma ima svoje parkiralište dostatno za sve zaposlenike ali su ujutro na njemu naravno parkirani stanari okolnih zgrada pa smo mi prisiljeni parkirati okolo.

Pitanje: što poduzeti?

Ići na policiju i prijaviti nepoznatog počinitelja ili sve prešutjeti (šteta 1000 kn a nije jedini slučaj)?

Hvala na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Napominjem da moja firma ima svoje parkiralište dostatno za sve zaposlenike ali su ujutro na njemu naravno parkirani stanari okolnih zgrada pa smo mi prisiljeni parkirati okolo"

Da li je to parkiralište javna površina ili Vaše vlasništvo?Ako je javna površina (prometna površina) nije vaše,ako je vaše postavite rampu.

Kolegici nažalost savjetujte da u takvom okruženju (susjedi) uplati kasko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ići na policiju i prijaviti nepoznatog počinitelja ili sve prešutjeti

 

ici na policiju i sve prijaviti ako ne nista drugo, a onda zato da se takve stvari ne bi vise ponavljale... mozda nece naci pocinitelja, ali ce zasigurno pozvoniti na par vrata u toj stambenoj zgradi, pa ce taj koji to cini biti svjestan da ce se slucaj prijaviti ako se ponovi, pa mozda razmisli prije nego pokusa opet...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naše parkiralište je stvarno u vlasništvu firme (gruntovnica itd) ali se rampa ne želi postavljati radi stranki koje dolaze tokom dana i sl., a nisam siguran koliko bi rampa preživjela (poznavajući Hrvate, netko bi je tokom noći razvalio, to je 100 %sigurno).

Pitanje: je li savjet o "podnošenju prijave" stručan i pravni, iskustven, ili je samo dobra volja za pomoć. Molim odgovor jer o tome ovisi što ćemo poduzeti.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

[quote

Pitanje: je li savjet o "podnošenju prijave" stručan i pravni, iskustven, ili je samo dobra volja za pomoć. Molim odgovor jer o tome ovisi što ćemo poduzeti.

 

trebali ste odmah pozvati policiju da obavi očevid, dok su "gume svježe izrezane"...pa staviti prijedlog za progon (podnijeti kaznenu prijavu) jer se radi o k.d. uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl.222. KZ, a za koje se postupak pokreće samo povodom prijedloga oštećene strane..

tada policija odrađuje redovan posao, razgovori sa svima koji nešto o tome znaju, sa potencijalnim "rezačima" guma...i nikada ne znate da li je netko ipak nešto i vidio...

 

e, sada...ako je u međuvremenu vozilo micano, i posebno ako je već došlo do popravka i zamijene guma, to malo komplicira stvar..

može se reći i da se to nije dogodilo baš na tom mjestu, već negdje drugdje... kao i da iz nekog razloga-npr. postojeći problemi oko parkiranja, želite tako teretiti baš okolne stanare...može se različito protumačiti..

 

ako se ipak odlučite prijaviti, i ako ste popravili te gume, zamijenili ih, ili sl., ponesite i račun obavljenih popravaka, kupovine...kao prilog prijavi radi iznosa nastale štete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija