Jump to content

kako izvaditi kartu sa brojevima katastarskih čestica


ludizec

Preporučene objave

Kao što i naslov kaže, zanima me kako izvaditi kartu sa brojevima katastarskih čestica za veće područje u max. 2-3 dijela.

Naime već sam pokušao u katastru ali teta koja radi tamo mi je rekla da kažem koja me čestica zanima, pa će ona meni lijepo isprintati tu česticu i par okolnih, i to naplatiti 40,00kuna, pa tako za sve ostale koje me budu zanimale.

E, budući da u svom posjedovnom listu imam preko 50 čestica koje sam naslijedio, i za većinu i neznam gdje se nalaze, i razbacane su po cijelom području, i stvarno ne želim plaćati 2-3-tisuće kuna za printanje papira, kako da dođem do te karte?

Površina gdje se nalaze čestice zauzima 3-4km u širinu i 14-15km u duljinu.

 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Velika većina jedinica lokalne uprave radila je prostorne planove , uz koje idu i katastarski planovi u digitalnom obliku. Uglavnom se mogu dobiti na CD-u u lokalnoj upravi (i tu ovisite o susretljivosti djelatnika).

 

U katastru biste mogli zatražiti uvid u katastarski plan za svaku česticu; ne treba nužno tražiti kopiju plana.

 

Morate biti uporni, ne dajte da Vas olako 'otepu'... Pozovite se na pravo na pristup informacijama, ukažite im da oni tamo ne rade za sebe nego za građane, te da je njima u interesu da građani vode brigu o svom vlasništvu, trže nekretnine, plaćaju poreze i doprinose...

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Katastarski uredi vode planove različitih mjerila i izdaju ih u različitim formatima. Dakle, nikako ne mogu uvjetovati izdavanje katastarskog plana samo za pojedinačnu česticu.

 

Za to kako doći do tih planova najbolje je kontaktirati Državnu geodetsku upravo. Ovdje je cjenik različitih formata planova, s adresama na kojima se može potražiti informacija:

 

http://www.dgu.hr/default.asp?ID=436

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija