Jump to content

alimentacija-neplaćanje

luna09

Preporučene objave

Poštovani,

bivšem suprugu je određena alimentacija od 1.000 kn za našeg 12-ogodišnjeg sina jer se sudu prikazao papiranto kao socijalni slučaj.

Ni to već 4 mjeseca nije platio ništa.

Što mogu učiniti? Prijaviti ga socijalnom ili?

U međuvremenu sam našla papirnati dokaz da dobija sigurna mjesečna primanja 7.500 kn + stalni prihod vikendima obavlja uslužno prijevoz- posjeduje minibus.

Svjesna sam da minimum ide preko računa ili samo jedan dio,

a neke uplate i sve. Račun firme je prebacio u novu banku da bi povijest financijskih transakcija zbog eventualnog plaćanja veće alimentacije ili tužbe zbog financija izbjegao.

Šta da radim? koje su moje mogućnosti?

Da li ja mogu preko suda tražiti priliv njegovih novčanih sredstava ili što već?

Hvala unaprijed.

Dijeli na drugim stranicama

Alimentacija ~ 1000 kn za 12-godišnje dijete u skladu je sa Zakonom, i sud očito nije prihvatio argumente oca da je socijalni slučaj (za dijete do 12 god. 20% prosječne plaće u RH, za dijete 13-18 god. 22%).

Možete podnijeti tužbu za povećanje alimentacije, ali treba i dokazati da otac uistinu ima velike prihode koje spominjete, i ako nema drugih financijskih obaveza - npr. prema djeci iz drugog braka ili veze.

Što se tiče neplaćanja, sudovi sada dosuđuju i zatvorske kazne za 'zaboravne' obveznike plaćanja alimentacije.

:kavica:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija