mlada_mama objavljeno: 4. siječanj 2010. objavljeno: 4. siječanj 2010. dobila sam od suda da se odobrava određeni czss koji smo odabrali u sporazumnoj brakorazvodnoj pa me zanima šta sljedeće?? trebam se javiti telefonski ili osobno?? što tamo slijedi??? što trebam očekivati? Citiraj
newbie odgovoreno: 4. siječanj 2010. odgovoreno: 4. siječanj 2010. Odšetati do tamo sa papirićem, nastojati ignorirati neodređeni odgovor da su u strahovitoj gužvi i ne znaju kada ćete doći na red ako upitate kad će započeti s postupkom posredovanja. Potom ćete nastojati da ga odrade u zakonskom roku od 3 mjeseca. Dobit ćete poziv i vi i muž, odazvati se oboje. S vama bi trebali razgovarati: psihilog, socijalni radnik i pravnik. Ispitati uzroke vaše želje za razvodom i stupanj poremećenosti međupartnerskih odnosa, pokušati ih otkloniti, procijeniti roditeljske sposobnosti, dobiti uvid u stambene okolnosti koje se nude djetetu, upoznati vas sa svim posljedicama razvoda braka iz ta tri kuta gledanja itd... Neki to rade u više puta po par sati, neki u ovećem broju nastavaka i duljem periodu, a neki "biseri" sve uspiju odraditi u 45 minuta sa samo jednim čovjekom. Tek nakon toga ćete nastaviti na sudu. Citiraj
mlada_mama odgovoreno: 5. siječanj 2010. Autor odgovoreno: 5. siječanj 2010. hvala na odgovoru... a znate li možda o čemu ovisi trajanje tih razgovora u czss-u?? da li postoji način ili imate savjet kako što prije završiti s time? Citiraj
felixx odgovoreno: 5. siječanj 2010. odgovoreno: 5. siječanj 2010. Ako ste se sa suprugom o svemu dogovorili, posredovanje CZSS je puka formalnost koju treba odraditi. Bivša i ja bili smo pozvani vrlo brzo - za par dana (CZSS u Zagrebu) i sva tri razgovora bila su gotova za sat i pol. Citiraj
bartleby odgovoreno: 6. siječanj 2010. odgovoreno: 6. siječanj 2010. Trajanje tih razgovora u CZSS ne ovisi ni o čemu, odnosno, nema nikakvog protokola koji bi išta tu propisivao - kako bude, bit će. Svakako im se javite i dogovorite za termin. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.