Jump to content

Porez na parkirna mjesta


anonimno

Preporučene objave

Kupio sam prvi stan.

Svaki stan iz zgrade je "dobio" dva parkirna mjesta na korištenje.

Citirat ću bitan dio kupoprodajnog ugovora..(prvi dio koji se odnosi na stan,garažu i drvarnicu..)citat: "te pravo korištenja dva parking mjesta na korištenje za kupoprodajnu cijenu u iznosu od (iznos)".

Stan, garaža i drvarnica su mi upisani u vlasnički list a parkirna mjesta nisu.

Došla mi je uplatnica iz porezne uprave da platim porez na drvarnicu (ok upisana u vlasnički) i na parkirna mjesta!!! kojima nisam vlasnik. Kad sam pitao investitora (vlasnika) koji mi je prodavao stan mogu li park. mjesta prodati ili iznajmiti rekao je ne nisi vlasnik imaš pravo samo koristiti..naravno da mi nije spominjao porez, a sada bih ja njemu htio dati ovo da plati pošto je vlasnik..ako ću ja platiti onda bih htio da mi se upiše u vlasnički list pa da radim s park. mjestima što hoću..molim vas zanima me na što imam pravo..hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

porez moraš platiti pod uvjetom da je ispravno izračunat. međutim ako u ugovoru nema nazančene vrijednosti parkirnog mjesta koje ti je prodano, onda je porezna uprava u postupku odmjerivanja visine poreza bila dužna utvrditi o kojem bi se to parkirnom mjestu radilo, koje je površine i kolika je nakada za to parkrino mjesto te obračun troškova radi iskazivanja poreza na promet nekretnina.

 

ako gore navedeno sve ugovor ne sadrži a ne sadrži nit rješenje porezne uprave treba uložiti žalbu jer takvo rješenje je nerazumljivo, odnosno u obrazloženju nisu navedene sve bitne činjenice koje su morale biti utvrđene u poreznom postupku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija