Jump to content

obveza obnove krovista


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Spremam se kupiti stan u potkrovlju, kojem je potrebna cijela adaptacija, cak i krovista. Pa me zanima da li postoji/moze postojati kakva pravna smicalica, da samo ja moram platiti rekonstrukciju krovista?

E da, jos jedno pitanjce: buduci je stan u centru, na koji nacin mogu provjeriti da li je stan pod zastitom grada, radi povjesne vaznosti ili slicno.

Hvala unaprijed

I

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskustveno govoreći, zgrade u centru Zagreba imaju u pravilu malo stanova, večinom staračka domačinstva. Pričuva koja se izdvaja je u pravilu premala za bilo kakve ozbiljne radove, pa se krov ne sanira dok stvarno nije u raspadu. Ako kupite stan i on vam počne prokišnjavati, bojim se da ćete ga sami morati krpati jer pričuve jednostavno nema. Inače, cijeli centar je pod nekom vrstom zaštite tako da možete zaboraviti bilo kakve preinake, krovne prozore i sl. (barem su tu inspekcije ažurne za razliku od obalnog pojasa), što ne znači da ne možete popraviti krov ako curi, ali u skladu sa propisima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjerite kod mjesne samouprave (bivše općine) i u Gradu Zagrebu - vjerovjatno Gradski ured za izgradnju!

U pravilu može se dobiti samo odobrenje za rekonstrukciju (ali identičnu)! S druge strane morate provjeriti da li je potkrovni stan etažiran ili vam neko prodaje rog za svijeću, jer ako tavan nije odvojen kao cjelina od ostalog dijela zgrade, onda je to pravno problem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija