Jump to content

Eksproprijacija zemljišta


anonimno

Preporučene objave

Zemljište koje je bilo u mojem vlasništvu, ekspropprijacijom mi je oduzeto zbog izgradnje ceste još 1975. godine. Obećano mi je od strane općine da ću u zamjenu dobiti drugo zemljište ili novčanu odštetu. Još do danas ništa nije riješeno. Zadnji dopis -zamolbu za rješavanjem mog slučaja uputio sam na nadležni naslov u Šibeniku još 1990. godine. Nisam dobio nikakav odgovor. Što mogu učiniti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju o eksproprijaciji piše:

Utvrđuje se da je izgradnja kolne saobraćajnice, od općeg interesa, pa se može pristupiti pokretanju postupka eksproprijacije, a na osnovi čl. 15. Zakona o eksproprijaciji.

Molim Vas da me uputite, da li trebam Općinskom sudu (Šibenik), obnoviti zahtjev za utvrđivanje naknade za eksproprirano zemljište?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako je to 90. bilo upuceno na opcinski sud, onda su taj predmet s opcinskog negdje 94-95 zbog promjene nadleznosti proslijedili na ured drzvane uprave, odsjek za imovinsko-pravne poslove. Bilo bi dobro da tamo provjerite je li se vodi kakav postupak po vasem zahtjevu. Inace, zakonom o izvlastenju je odredjen rok u kojem se mogu postavljezi zahtjevi, pa tako za eksporprijacije koje su izvrsene na temelju propisa koji su bili na snazi do 1978., naknada se moze traziti u roku od godine dana od donosenja zakona o izvlastenju, a to je bilo 1994. sto znaci da je rok istekao 1995.g. S obzirom da ste vi podnijeli zahtjev jos 90., treba vidjeti sto je bilo s tim zahtjevom (odbacen, odbijen), u svakom lsucaju pozirite jer se sprema izmjena zakona o izvlastenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

evo sve u jednoj recenici

Ne može se danom pravosnažnosti, rješenjem o eksproprijaciji izvršiti prenos prava vlasništva na ekspropisanoj nepokretnosti, a da pijre toga nije utvrđena i isplaćena visina naknade za ekspropisanu nepokretnost.

utvrđivanje i isplata naknade mora prethoditi prenosu prava svojine ili se mora izvršiti najkasnije istovremeno sa prenosom tog prava.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija