zoran36 objavljeno: 29. siječanj 2010. objavljeno: 29. siječanj 2010. Imao bih jedno pitanje i nadam se da mi možete odgovoriti,unaprijed se zahvaljujem.Dobio sam na lječnićkom da sam nesposoban za dvo .To isto sam dobio i od prvostupanjske komisije-nesposoban za dvo.Pise prvostupanjska komisija na temelju čl.24.i25.Pravilnika o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti za vojnu službu i članka 11.Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja dj.voj.osoba donijelo je riješenje da sam nesposoban za dvs.U provedenom postupku nkomisija je utvrdila da sam nesposoban za dvs po T 58.2 OS-1 sukladno zdravstvenim kriterijama propisanim pravilnikom .Zanima me što dalje,što dalje slijedi.Jos radim u vojsci nisam na bolovanju.Imam status branitelja u vojsci sam efektivno 14 i pol godina.Civilnog staza imam samo 3 mjeseca.Sve ukupno imam 22 godine staza sa benificijama.Da li mi netko može odgovoriti što slijedi dalje.Hvala unaprijed Citiraj
klukas odgovoreno: 29. siječanj 2010. odgovoreno: 29. siječanj 2010. Za nekih dvadesetak dana, a možda i prije trebali bi dobiti Rješenje o prestanku službe po sili Zakona, uz častan otpust i pravo na mirovinu. U međuvremenu vam je liječnik morao otvoriti bolovanje. Dakle, Vaša dokumentacija sa Zdravstvene komisije MORH-a upućena je u Personalnu službu MORH-a, a koja onda donosi navedeno Rješenje. Potom, po kompletiranju predmeta MORH vašu dokumantaciju proslijeđuje u HZMO. HZMO vas nakon određenog vremena poziva na medicinsko vještačenje... Citiraj
zoran36 odgovoreno: 30. siječanj 2010. Autor odgovoreno: 30. siječanj 2010. Znaci moram ici na bolovanje?Malo me zabrinjava to ako dobijem otpust a nedobijem mirovinu. Citiraj
klukas odgovoreno: 30. siječanj 2010. odgovoreno: 30. siječanj 2010. Kolega dragi, ja vam predlažem da se javite svome personalcu (S-1) i vašem liječniku. Jer malo mi je to nejasno, dobili ste od ZK-a MORH-a nesposobnost za DVS a vi radite??? Dakle, ja bih prvo u S-1 postrojbe. Pozdrav! Citiraj
zoran36 odgovoreno: 1. veljača 2010. Autor odgovoreno: 1. veljača 2010. da li ima netko tko je u slicnoj situaciji kao i ja. Citiraj
zolja odgovoreno: 2. veljača 2010. odgovoreno: 2. veljača 2010. Kolege,molio bih ako me tko želi savjetovati u ovm sličaju... Trenutno sam u profesionalnoj invalidskoj mirovini oko 3 godine a ona iznosi 1880kn,znači najniža braniteljska... Nedavno sam dobio drugostupanjsko rješenje prvi put 20%PTSP Još nisam išao na mirovinsko pitati šta dalje,pa bih ovim putem htio se pripremiti šta mogu dalje očekivati u obnovi postupka i kakva je procedura Unaprijed hvala i sretno svima Citiraj
neno-josip odgovoreno: 2. veljača 2010. odgovoreno: 2. veljača 2010. sa tim rješenjem ideš na mirovinski pa će ti se mirovina obračunati po novom koeficijentu,a što se tiče obnove postupka tvija doktorica opće prakse ti mora napravit liječničku obradu sa tim da moraš imati dobre argumente ako ideš na pogoršanje stanja.znači moraš imati dobre nalaze iz kojih je vidljivo da je došlo do pogoršanja stanja.onda tu obradu predaš n a mirovinsko i čekaš da te pozovu na vještačenje.Pozdrav svim hrvatskim braniteljima ma gdje bili. Citiraj
zolja odgovoreno: 2. veljača 2010. odgovoreno: 2. veljača 2010. bigtuna je napisao: zolja,šta si dobia 20%... Status HRVI iz Domovinskog rata X skupine,sa 20%oštećenja organizma s osnove psihičke bolesti PTSP Tako piše u rješenju..... Citiraj
buda2 odgovoreno: 2. veljača 2010. odgovoreno: 2. veljača 2010. bigtuna je napisao: zol ja,šta si dobia 20%... da li si bio u mirovinskom na komisiji da ti odredi omjer rat-mir ? Citiraj
zolja odgovoreno: 2. veljača 2010. odgovoreno: 2. veljača 2010. buda1965 je napisao: bigtuna je napisao: zol ja,šta si dobia 20%... da li si bio u mirovinskom na komisiji da ti odredi omjer rat-mir ? Ne nisam...ukratko poznanici su mi rekli da je to to.... Nemojte mi reći da sam šta propustio????????????????????? Citiraj
kuzmica_1 odgovoreno: 6. veljača 2010. odgovoreno: 6. veljača 2010. .,.,., dali mi netko može odgovoriti ako zna, u mirovini sam od 6.mj prošle godine kao RVI, profesionalna nesposobnost, a čuo sam da ta mirovina raste 2x godišnje dali je to točno ili... ?? Jer sada u 2.mj dobio sam za 1.mj isto kao i za 12.mj . pooz,,,, i hvala Citiraj
Duro odgovoreno: 6. veljača 2010. odgovoreno: 6. veljača 2010. Da prije su mirovine rasle 2 x godišnje, ali sada je malo stanka - zakonska regulativa: ništa od povećanja za 2010... Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.