Jump to content

očaj, razočarenje i nemoć


Helga

Preporučene objave

Dobar dan!

Javljam se s molbom za pomoć. Djevojka sam muškarca koji je rastavljen, otac dvojice sinova, 7 i 11 godina starih. Živimo u, za sada, izvanbračnoj zajednici, a njegova djeca, prema presudi, kod nas borave svaki vikend, polovicu praznika.

Kako živimo u neposrednoj blizini stana gdje su dečki s mamom oni kod nas dođu svaki dan jer nemaju gdje ni s kim biti. Nalazimo se u nezavidnoj situaciji koja nam ne pruža šansu za normalnim životom. Velike probleme nam pravi majka, bivša supruga.

Krenulo je s telefonskim uznemiravanjem, prijetnjama, uskraćivanjem susreta sinova s ocem da bi zavrsilo sa tužbama i mjesečnim odlascima na sud.

Sve što majka učini, učini pomno planirano....djecu ne pošalje vikendima, ali toliki broj puta koliko je zakonom dozvoljeno a da ne snosi posljedice, naziva na telefon da se broj može vidjeti samo vikendom, kad su djeca kod nas, inače to čini sa skrivenog broja. SMS poruke šalje s različitih brojeva jer ih ima preko nekoliko (kupuje za 1kn na akcijama VIPa ili HTneta). Djeci ne kupuje odjeću, obuću, donji veš, pribor za školu (ili to čini minimalno), nego ih šalje nama da od nas to traže.

Svaki mjesec prima 2500kn alimentacije, za koje vrijeme si je kupila auto, renovirala bakin stan u kojem bude vikendom kada su djeca kod nas. Prije nekoliko mjeseci je promijenila taktiku i sada djecu šalje svakog vikenda, svaki dan popodne do navečer(jer obojica imaju nastavu samo prijepodne), polovicu praznika a ostatak opet svaki dan poslijepodne. Inače, djeca s njom žive kod njezinih roditelja, koji ih "čuvaju i brinu se o njima" dok majka radi.

Zbog njenog nemara mlađi je završio u Zgb na bolničkom liječenju oka. Ozljedu je zadobio u igri s prijateljem, ali ga majka nije htjela odvesti liječniku 3 dana. Kada smo mi to saznali, otac ga je odveo doktoru i dobio hitnu uputnicu za Zgb zbog teskih ozljeda oka. Sada siroče ima dioptriju na tom oku +4.25, a sve zbog nedolaženja na vrijeme. U Zgb se pojavila samo 3 dana da bi se uslikala i otišla, ostavljajući iza sebe dijete koje je još 2 tjedna bilo hospitalizirano.

Zvala je policiju da ju je moj dečko tukao i davio na ulici, zbog čega je on noć proveo u pritvoru, a stvar se jos uvijek vuče po sudu.

Svako kašnjenje plaćanja cijelog iznosa alimentacije završi na sudu...čak do te mjere da je on jučer osuđen na 2god uvjetno za 1god zatvorske kazne. Radilo se o iznosu pola alimentacije i zakašnjenju od 9 dana. Prije rasprave smo se uvjerili u njen prijateljski odnos o ODOm.

 

Nemam više snage pisati iako bih mogla još nekoliko puta toliko.

Sve u svemu, sva su nam vrata do sada bila zalupljena u facu i tražim savjet kako sudsku presudu u kojoj stoji "viđanje svaki vikend" smanjiti na svaki drugi vikend i izvolovati ne plaćanje alimentacije za srpanj jer su oni preko ljetnih praznika kod nas 42 dana u komadu. Djeca su i ovako kod nas svaki dan, a mi bi voljeli barem svaki drugi vikend moći negdje otići sami i malo napuniti baterije.

 

Hvala vam, unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stovana Helga!

 

Vjerujem da ste zabrinuti, ali to su prilike s kojima cete se morati pomiriti, jer to sve sto nosi zivot s ozenjenim muskarcem koji ima djecu.

 

To sto otac vidja djecu svaki vikend je jako pohvalno, jer u Hrvatskoj ima jako puno oceva koji svoju dejcu ne vide i po nekoliko mjeseci i nalaze se u vjecnoj borbi za ostvarenjem svog prava ili da sa svojom djecom budu i vise nego sto im je zakonom odredjeno.

 

Sto se tice alimentacije, to je zakonom tako odredjeno, da se placa 12 mjeseci i onda kad su djecxa kod oca, osim ako majka ima obzira prema ocu ( a cesce nema nego sto ima).

 

Jedno pitanje Vama :

 

Da li biste vi zeljeli preuzeti brigu o toj djeci ?

Pa neka otac trazi skrbnistvo nad tom djecom. A djeca neka posjecuju majku. Ako je majka toliko losa koliko tvrdite, nece biti problema da joj se uskrati skrbnistvo. Ne znam sto o tome misli otac?

 

A svi ovi problemi koje navodite, o slobodnim vikendaima, pa povedite i djecu na vikend sa vama. Moglo bi biti opustajuce i zanimljivo i tako provesti vikend. Vi morate priohvatiti da se on mora brinuti za svoju djecu . Ne smatrate li da je bolje da su djeca onda s vama nego da znate da se o njima nitko ne brine i da jos ne znate gdje su i sto su.

 

Moje dijete isto provodi svaki vikenda kod svog oca, a jos je i hiper aktivno i ne spava po noci, a suprug niti ne placa uzdrzavanje. Kako je moj suprug prihvatio to dijete kao takvo, tako i ja ocekujem od njegovih potencijalnih partnerica da to isto prihvate. Mislim sve sto se djeteta tice, od ne spavanja po noci do svega sto treba.

 

Vi norte prihvatiti to kao cinjenicu i da je takav zivot zapravo zivot s rastavljenim muskarcem koji ima miralnu i financijsku obavezu prema svojoj djeci, jer i ta djeca predstavljaju muskarca kojeg volite. orate se nauciti s time nositi ili cete i vi postai bivsa djevojka ili supruga budete li jos i vi vrsili pritisak na njega, a vec je pod pritiskom bivse supruge.

 

Lijepi pozdrav i sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Velikoslovka,

 

hvala Vam lijepo što ste mi se javili. Vaš komentar je vrlo istinit i opet Vam zahvaljujem što ste našli vremena savjetovati me i razumjeti me.

 

Odgovaram Vam na Vaše pitanje o promjeni skrbništva...naime, mi smo to već pokušali u svibnju ove godine, ali nas je CZSS glatko odbio. Razlozi su im više nego nedovoljni. a postupak koji su proveli za procjenu stanja je sramotan. Prijedlog smo pokrenuli preko odvjetnice koju Centar ni jednom nije kontaktirao, ni nastavnike, ni tete u vrtiću, niti su u obzir uzeli medicinsku dokumentaciju dečki. Sve u svemu prestrašno tako da smo još uvijek u postupku žalbe jer to sve ide preko Ministarstva pa je i dugotrajno.

 

Kao što sam već prethodno rekla, svuda same odbijenice i već smo umorni od toga. Kada su očevi nemarni nitko ništa ne poduzima, a kada se otac bori za djecu svi ga ismijavaju. Znam da je većinom primjer nemarnog oca, imam primjer i u prosto-proširenoj obitelji, ali kod nas je drukčije i zbog toga svi patimo.

Nama je teško gledati djecu kako se muče, koliko trauma svakodnevno prolaze i kada se nekom obratimo taj izbagatelizira nas problem, a najgore od svega je taj Centar koji bi kao trebao brinuti o djeci i o djeci na prvom mjestu.

 

Vikendi....svaki vikend negdje pođemo, svako ferije također jer ih želimo udaljiti od učmalosti i traume, pokazati im da postoje lijepe stvari u životu i u želji da bar na tren zaborave.

 

Što se mene tiče, ja sam tu nevažna. Situaciju sam prihvatila jer mi je otvoreno i iskreno prezentirana i prije moga preseljenja. S dečkima imam izvrstan odnos i zbog toga mi je jako drago.

 

Nažalost, izlaz iz situacije ne vidimo, bar ne dok ne vidimo rezultat žalbe. Znam da je kontradiktorno prvo tražiti skrbništvo, a onda smanjenje susreta, ali NE ZNAMO ŠTO ČINITI.

Djeci je to majka, kakva god je, majka im je. Nama se ne daje šansa, čak nas se bagatelizira i zato nam je to palo na pamet, i zato se ja javljam i tražim pomoć.

 

Hvala vam još jednom, pozdrav nazad!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da bi CZSR izisao na mora dobiti poziv od pedagoga skole da nesto nije u redu s djecom, isto tako i od lijecnika. Tek onda ce se i roditelji pozvati, oboje , na razgovor skupa s djecom u CZSR.

 

tada ce se napraviti izvjesce, a isto tako otac ima pravo traziti nadzor djelatnika CZSR , koji treba biti najmanje 4 puta mjesecno. to znaci da bi djelatnik CZSR obilazio roditelja kojem su djeca povjerena na skrb.

 

Pokusajte utjecati na institucije i ustanove, jer CZSR ne moze izici bez alarmiranja jedne od njih.

 

Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija