Jump to content

ovrha na obrtu,molim pomoć


maki007

Preporučene objave

imam problem pa vas molim malu pomoć

 

krajem 2008g na obrt mi je dostavljeno rješenje o ovrsi na osnovu neplaćenih faktura i sjeli su mi na račun i općenito na imovinu.Nakon što je ovrha stupila na snagu sa računa su mi skinuli dva puta određeni iznos.Nakon toga u dogovoru sa firmom koja je ovrhovoditelj postigli smo dogovor o kompenzaciji jednog dijela duga u radovima ali da oni skinu ovrhu dok to traje.kako oni nisu maknuli blokadu sa računa radovi su obustavljeni i poslana im je faktura za kompenzaciju koju su i prihvatili.Meni je sada ostalo još otprilike pola duga za platiti.Sada mi dolaze sudski ovrhovoditelji i traže imali još nešto na moje ime ili je kao imovina u obrtu kako bi mogli ovršiti.Obrt se bavio prodajom muzičkih cd i filmova na dvd i imamo ih još nešto u zalihama.Sada mene zanima ako ja ponudim sudskim ovrhovoditeljima tu robu koju ja imam po kojoj cijeni ta roba ulazi u ovrhu i ako ulazi po mojim prodajnim cijenama jer ju mora firma koja je ovrhovoditelj prihvatiti jer bi ja onda zatvorio dug prema njima.

hvala na odgovoru :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo sudski ovršitelj mora prilikom uredovanja konstatirati da te cd-ove imate u posjedu, iste zapljeniti, procjeniti po svojoj slobodnoj procjeni, o istome sastaviti zapisnik. Tako zapljenjena roba ide na javnu dražbu, gdje se ne može prodati ispod 2/3 procjenjene vrijednosti (I. dražba), odnosno ne ispod 1/3 procjenjene vrijednosti (II. dražba).

Vi uvijek robu možete ponuditi "pod dug", ali ovrhovoditelj bira sebi povoljniji način naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija