tara39 objavljeno: 10. veljača 2010. Dijeli objavljeno: 10. veljača 2010. Moze li nam ko pomoć naime u posjedu smo poslovnog prostora koji zbog nemogućnosti(građevinska,lokacijska,uporabna dozvola)nemozemo legalizirat ,pa smo se odlucili malo ga sredit u postor za iznajmljivanje za sve vrste zabava,dakle šank,rasvjeta,razglas i slicno da ne nabrajam. Iznajmljujemo ga na odredjeno vrijeme dnevno na par sati ne više eventualno na jedan ili dva dana.Napravimo ugovor sa osobom koja ga iznajmi novac polozimo na žiro firme i sve je kako tako funkcioniralo,do trenutka kada je jedan gospodin iznajmio prostor i dođe Drzavni inspektorat i ustanovi da doticni gospodin radi ugostiteljsku djelatnost i nama pecatira prostor, kao on je radio ugostiteljsku djelatnost.Interesira nas dali je moguce pecatirati prostor i nakon isteka ugovora koji je trajao na par sati tocnije od 22 do 03 navedenog datuma.Inspektori se pravdaju da su u pravu ,gledali smo zakon o drzavnom inspektoratu nigdje se ne precizira jeli i nakon isteka ugovora moguce drzat prostor pecatiran poglavito iz razloga sto Porezna Uprava nakon donosenja ugovora i prestanka ugovora izmedju stranaka odpecatira prostor a drzavni inspektor NE ? D.Inspektoratu smo podnijeli ugovor i zamolbu za otpecatiranje prostora a oni nam kazu i da gospodin podnese isto nakon isteka mjesec dana.Nista nam nije jasno i moze li nam ko pomoc,hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 14. veljača 2010. Dijeli odgovoreno: 14. veljača 2010. Ukoliko iznajmljujete poslovni prostor koji će se koristiti u ugostiteljske svrhe, za takav prostor morate ishodovati MTU.Kako ste naveli da ih ne možete dobiti,logično je pečaćenje prostora. Da bi se odobrilo ponovno korištenje poslovnog prostora u svrhu iznajmljivanja morate dostaviti dopis Državnom inspektoratu da se isti prostor ne koristi niti će se nadalje iznajmljivati za ugostiteljske ili trgovačke djelatnosti tj.za druge za koje se traži utvrđivanje minimuma tehničkih uvjeta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.