Jump to content

povlastica


ema123

Preporučene objave

Situacija je slijedeca.

 

Petar je na povlasticu svog brata Marka koji je hrvatski branitelj uvezao poljoprivredni stroj prije 5 godina. Petar se cijelo vrijeme tim strojem koristio (on ga je naravno kupio svojim novcem)te je isti bio u njegovom posjedu i na njegovom imanju, iako isti stoji na Marka zbog povlastice koju mu je ovaj ustupio. Obzirom da je proteklo 5 godina i stroj se može prodati, Petar je predložio Marku da se stroj proda jer on želi kupiti novi poljoprivredni stroj. Medutim isti ne želi iz nekih svojih razloga na to pristati iako od samog pocetka nema ništa sa tim strojem osim povlastice koju je bratu ustupio.

 

Što sada Petar može uciniti po tom pitanju odnosno ima li uopce smisla sporiti se oko toga na sudu, a da spor ne završi na Petrovu štetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da je prošlo 5 godina, zašto Marko ne "proda" Petru taj stroj. Recimo da mu treba bolji, jači ili moderniji stroj i ovaj stari valjda može prodati. Uzeti kupoprodajni ugovor i kod javnog bilježnika prenijeti stroj na brata, te predati zahtijev za novu povlasticu. Ispravite me ako nisam u pravu no s obzirom da je Marko vlasnik može to napraviti i bez Petra. Ako je netko zloćest i prgav treba ga kazniti. U krajnjem slućaju može taj stroj i odjaviti pa da ga nitko ne može koristiti. Držite se one stare: dobar i budala su dva brata. Nažalost ali danas je tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija