Jump to content

Naplata izmišljenog troška prazne kuće


djemi

Preporučene objave

Ovo vjerujem da muči mnoge vlasnike vikendica! U nekim mjestima se komunalne usluge, poput vode i odvoza smeća naplaćuju i kad vlasnici ne borave u tim objektima po nekom izmišljenom ključu, najlakše se zaračuna kao da je tamo bila jedna osoba i onda se voda koju su potrošili domaći ili smeće koje su proizveli podjeli i na one kojih nema.

Nemam ništa protiv toga da plaćam nešto lokalnoj zajednici za održavanje infrastrukture, vodovoda i smetlara, i onda kad me nema ali nikako ne mogu prihvatiti da ono što plaćam ide na subvencioniranje potrošnje susjeda. Koji je u tome društveni interes? Ima li još takvih slučajeva i koje su mogućnosti da se to spriječi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Troškovi nisu izmišljeni .Za vrijeme kada ne koristite objekt plaćate paušalni iznos za komunalne usluge,te priključke .To ovlaštenje ima Lokalna samouprava na temelju Zakona o komunalnom gospodarenju.

Radi se o obveznom očitavanju svih brojila te organiziranju odvoza smeća što predstavlja trošak,da bi bili oslobođeni od troškova trebali bi tražiti ukidanje priključka i ponovno otvaranje ,a koji bi trošak bio neuporedivo veći .

 

Pozdrav 1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Žao mi je što niste razumjeli da nemam ništa protiv da plaćam određen paušalni iznos koji se može zvati paušalni iznos za korištenje priključka i sve je u redu. Kao što Elektra naplaćuje "instaliranu snagu" trošili vi struju ili ne.

No, ako ja na mojem računu pročitam izmišljenu potrošnju od nekoliko m3 vode onda vjerujem da s tim iznosom sudjelujem u realno ostvarenoj potrošnji mojih susjeda i zaključujem da ja pomažem njima a ne gradu u kojem imama stan za odmor. Na tu izmišljenu potrošnju se onda nadovezuje proporcionalno i naknada za korištenje vode, naknada za zaštitu voda i odvodnja otpadnih voda.

Odvoz komunalnog otpada se plaća za jednog člana bio on tamo ili ne i još pored toga naknada za održavanje sustava.

Naknadu za održavanje sustava ću bez pogovora platiti ali neke izmišljene "duhove" u stanu kojeg ne koristim ne priznajem!

Lokalne zajednice ili zakonodavac bi trebali to promijeniti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Komunalna poduzeća naplaćuju paušalena temelju odluka lokalne samouprave .

Vi ukoliko smatrate da te odluke nisu ustavne imate pravo pokretanja postupka ispitivanja ustavnosti tih odluka ,i na žalost za sada Van ne preostaje ništa drugo nego plaćati kako Vam se ne bi išlo u ovrhu ,jer dok god je ta odluka na snazi Vas će se teretiti i snositi ćete sve troškove . To je stvarnost.

Stanovnici Krka su ustali protiv takove odluke i čini mi se da su uspjeli i da se troškovi sada naplaćuju na drugi način .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija