Jump to content

dionice hrvi


mzeka13
 Dijeli

Preporučene objave

cekao sam ih pune dvije godine , zahtjev sam predao u drugom mjesecu 2007 a rjesenje stiglo u prvom mjesecu ove godine , dobijes jedne malo bolje i jedne malo slabije dionice u trenutku donosenja rjesenja , znaci svi dobiju dvije vrste dionica , koncar su kao bolje 400 kuna po dionici ( 46 dionica ) i vjesnik 100 kuna po dinici ( 73 dionice ) to sam ja dobio za 30% invalidnosti (oko 26 000 kn )

 

toliko od mene pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mzeka13,

Zamolio bih Vas da nam kažete da li ste dionice dobili na trajno rješenje o 30% HRVI ili na privremeno rješenje.

Ja sam predao zahtjev početkom mjeseca veljače 2007. godine, a u mjesecu studenom 2009. godine mi je došlo pismo od HFP u kojem mi traže trajno rješenje o HRVI, jer mi je privremeno bilo isteklo 30.09.2009. godine.

 

Mislim da to zanima mnoge forumaše, pa tako i mene.

Unaprijed hvala i pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi ste u studenome dosli na red za dionice pa su vam poslali da im dostavite konacno rjesenje samo sto ste vi kao i mnogi krivo protumacili, oni traze konacno rjesenje to znaci rjesenje drugostupanjske komisije bilo ono privremeno ili konacno ( rjesenje drugostupanjskog tijela je pravomocno )znaci kad vam pocnu raditi dionice za dodijelu bez naplate morate kod njih imati rjesenje drugostupanjske komisije , a kod vas je slucaj takav da vam je isteklo pa sada morate cekati novo rjesene iz zagreba da im dostavite zao mi je takav je zakon, bez obzira na sve dionice vas cekaju

 

nadam se da ste me shvatili i da sam vam pompogao

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako imam jedno pitanje u svezi dionica pa se ubacujem u ovaj topic da ne zapocinjem bespotrebno novi...

Stvar je sljedeca:

Moj rodak tj.bratic je u 2mj.2007g.predao u fond za privatizaciju ili kak se vec zove... zahtjev za dodijelu dionica na temelju invalidnosti koja je tada iznosila 20%(drugostupanjsko rijesenje)

Normalno do dana danasnjeg nije dobio nikakve dionice...

E sada nas zanima posto je invalidnost povecana na 40% trajno (ima prvostupanjsko rjesenje sada iscekuje potvrdu drugostupanjske) da li da predaje sada naknadno to rjesenje koje sada ima ili da ceka potvrdu od drugostupanjske kom.pa da onda to preda.

Ili da jednostavno ceka da dobije neku obavijest u svezi prvotnog zahtijeva sa onih 20%???

Naime ja ne znam sta bih mu savijetovao jer sam po malo ispao iz svega toga... tj.nisam siguran ako sada ponovo predaje papire o povecanju rvi-a da li ce mu uzeti u obzir vrijeme od 2mj.2007g. ili ce ga staviti opet na cekanje od par god.

Pa Vas molim ako netko ima neki savijet???

Sorry na poduzem pitanju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledaj prijatelju, on je na redu s datumom s kojim su oni zaprimili, znaci 2 mj. 2007, ali nemoze dobiti dionice jer mu je isteklo drugostupanjsko rjesenje, kako sam dole objasnio nije doaso na red dok mu je trajalo,e sad odgovor na tvoje pitanje: kad dobije rjesenje od drugostupanjske komisije salje to na istu adresu na koju je poslao i ono prvi put kad je imao 20% znaci samo kopiju rjesenjenja od tih 40%, samo nju i nista drugo, svakako nece uci u proceduru dok im ne dostavi novo rjesenje ali ne izlazi i procesa za 2.mj. 2007. to se ne mora sekirati odmah ce mu dati dionice za 40% umjesto za 20%, a da je uspio dobiti dok je bio u procesu za tih 20% e onda bi morao sve ko prvi put slati da mu se isplati ta razlika dionica do 40%, ovako je bolje sto je ispalo on ce to rjesiti u jednom komadu a ne opet cekati ispocetka i bolje dobijes u komadu za 40%.

 

nadam se da sam pomogao

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da drugostupanjsko rješenje (stalno), a nakon što dobijete to rješenje vjerojatno će od Vas tražiti da odete u Ured državne uprave gdje ćete ispuniti obrazac koji oni šalju na Upravni sud iz razloga što Vam treba potvrda da je to drugostupanjsko rješenje pravomoćno tj. da niste pokrenuli spor na Upravnom sudu vezano za drugostupanjsko rješenje.

Cijela ta procedura traje oko 20-tak dana.

 

U međuvremenu im možete poslati i privremeno drugostupanjsko rješenje tako da Vaš predmet uvijek imaju u vidu jer se dugo čeka na dodjelu dionica, a naknado im pošaljete stalno drugostupanjsko rješenje sa ovjerom da je pravomoćno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Strpljen-Spašen

Forumaši pozz.Nije me dugo bilo pa se eto javljam da sam i ja danas dobio dionice na privremeno drugostupanjsko rješenje koje sam predao 23.04.2007.godine.Dobio sam kao i kolega gore od končara(33 dionice)i vjesnika(55 dionica)za 20% HRVI-a.Valjda se kolege mogu ravnat po ovome di su odprilike sa svojim zahtjevima.Ja bi sad molio da mi kolega koji je dobio ove dionice ili netko tko zna da mi kakvu adresu(može i preko neta)napiše kako i gdje mogu prodat i vidit koliko mogu dobit za te dionice.Hvala :kavica:I još ovo-jučer sam dobio 3.put poziv za invalidsku prvostupanjsku komisiju(nije dubrava već park stara trešnjevka).Zanima me dali bi sad konačno mogao dobiti trajno rješenje za hrvi(nakon 5 godina privremenog)?Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za prodaju (ili pak kupnju ) dionica trebaš se javiti u neku od brokerskih kuća.

Oni će ti dalje sve ljubazno objasniti jer naravno za tu uslugu naplaćuju određenu proviziji.

Spisak brokerskih kuća imaš ovdje ili sam u tražilicu upiši "brokerske kuće" i odabereš jednu koja ti je najbliža ili najpovoljnija .

http://zse.hr/default.aspx?id=10

Kolike su trenutne cjene isto možeš naći na stranicama Zagrebačke burze

http://zse.hr/default.aspx?id=26521

(nadam se da linkovi rade ako ne otipkaj www.zse.hr i sve ćeš tamo naći).

Što se tiče tvoje treće prvostupanjske komisije i proteka 5 g privremenog naravno da po Pravilniku o određivanju tjelesnih oštećenja HRVI trebaš dobiti trajno rješenje.

S tim da od prvog drugostupanjskog rješenja do konačnog drugostupanjskog rješenja treba proći tri godine(to je valda ispunjeno ako si u postupku već pet godina)

Ako nije problem napiši koliko si čekao od predaje zahtjeva (ovog zadnjeg ) do poziva na komisiju jer nas puno to čeka pa da imamo orijentaciju.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ok,hvala i tebi na odgovoru.

Samo mi nije jasno kako to da nisi morao sam podnositi zahtjev za daljnje priznavanje statusa(koje ti je istjecalo).

Kao da živimo u različitim državama.

Meni i svim kolegama koje znam prije isteka rješenja o invalidnosti dolazi Poziv iz Ureda za društvene djelatnosti u kojem se pozivamo da do tog i tog datuma podnesemo novi zahtjev za daljnje priznavanje invalidnosti i novu liječničku dokumentaciju.

Taj je postupak propisan Zakonom o općem upravnom postupku i Zakonom o pravima HBDR(branitelj podnosi zahtjev za utvrđivanje određenog statusa).

Istina je da u 99% slučajeva taj zahtjev (kad doneseš dokumentaciju) napiše djelatnik Ureda ,a ti samo potpišeš.

Možda je tako bilo i kod tebe jer morao si predati novu dokumentaciju.

To što Vam zahtjeve pišu ti djelatnici, a ne vi sami odnosno neka osoba koja se razumije u pravo,po meni je velika greška jer oni napišu u zahtjevu što oni hoće ,a mnogi to samo potpišu ne gledajući što su potpisali.

Tako se dešava da se branitelji u razgovoru žale kako nisu dobili ništa na ovu ili onu bolest koju još imaju uz ptsp.

Pa nisu ni mogli kad u zahtjevu nije navedeno da tražite i za drugu(bilo koju bolest),jer vam tamo napišu samo ptsp.

Liječnička povjerenstva samo razmatraju i pregledavaju dokumentaciju koja je predmet postupka tj za bolest koju ste naveli u tom zahtjevu (tj koju vam je napisao djelatnik ureda).

Time su nažalost mnogi branitelji oštećeni a da toga nisu niti svjesni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa tako je i bilo.Prije nekih mjesec dana kad mi ističe privremeno rješenje sam dobio poziv da donesem novu medicinsku dokumentaciju šta sam i uradio.Dobio sam urudžbeni broj da su poslali i to je to.Prekjučer sam dobio poziv ali prvi put da se javim u park stara trešnjevka a ne kao do sada u dubravu.Nego otišli smo sa teme.Zanima me šta sa dionicama(prodat ih)i kako ih najbrže prodat da mi netko kaže tko ima iskustva sa tim.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.Prekjučer sam dobio poziv ali prvi put da se javim u park stara trešnjevka a ne kao do sada u dubravu

 

Naravno,povjerenstvo radi na novoj adresi....

 

Zanima me šta sa dionicama(prodat ih)i kako ih najbrže prodat da mi netko kaže tko ima iskustva sa tim.Hvala

 

E sad,što kanite uraditi sa ti dionicama ovisi isljučivo o vašoj "ekonomskoj" procjeni prodati ili ne....

 

Ukoliko se odlučite na podaju(moj savjet je ne.. s obzirom na stanje tržišta-naravno moje mišljenje vas ničime ne obvezuje)obratite se najbližoj brokerskoj kući i cijeli postupak možete riješiti telefonom... ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preporučam da dobro razmislite o prodaji dionica,sve zavisi da li Vam je novac potreban ili ne ,to najbolje sami znate.

Malo se informirajte o dioničkom tržištu i trenutačnoj situaciji na istom.Sve imate na netu.

Dionice KOEI-R-A spadaju u tzv blue-chip dionice,to su dionice stabilnih kompanija s visokom likvidnoćšću tako da ih možete prodati kad god hoćete na našem TK.Dionicama Vjesnika(VJSN-R-A) gotovo da se i ne trguje na zse i ja bih se osobno riješio .

Njih je moguće ponuditi nekom u samoj tvrtki,nazovete ih(najbolje direktora) i kažete da imate dionice njihove tvrtke i da ih želite prodati.

Ako oni neće teško da ćete to nekome "uvaliti".

Predlažem Vam dakle da se dobro informirate, takođe da čujete savjete više osoba koju se razumiju u ovu tematiku,a to su brokeri, imate ih i u bankama.

Konačno, odluku donosite samo VI i preuzimate rizik da li ste učinili dobar ili loš poslovni potez.

Ja osobno ne bih još prodavao Končara jer je to jedna od najboljih firmi u HR,koja je i u ovoj godini ostvarila pozitivne poslovne rezultate unatoč krizi.

Iz krize ćemo izaći za godinu dvije i svakako će vrijednost dionica porasti.

Trenutačna cijena dionice je 484kn,a njen ATH je bio na oko 1300kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma i dalje mi nije jasno baš što raditi ako sam predao zahtjev za dionice temeljem drugog drugostupanjskog riješenja u 10 mjesecu 2007 godine ,sa jedne strane imamo objašnjenje:

 

"Da drugostupanjsko rješenje (stalno), a nakon što dobijete to rješenje vjerojatno će od Vas tražiti da odete u Ured državne uprave gdje ćete ispuniti obrazac koji oni šalju na Upravni sud iz razloga što Vam treba potvrda da je to drugostupanjsko rješenje pravomoćno tj. da niste pokrenuli spor na Upravnom sudu vezano za drugostupanjsko rješenje.

Cijela ta procedura traje oko 20-tak dana.

 

U međuvremenu im možete poslati i privremeno drugostupanjsko rješenje tako da Vaš predmet uvijek imaju u vidu jer se dugo čeka na dodjelu dionica, a naknado im pošaljete stalno drugostupanjsko rješenje sa ovjerom da je pravomoćnoobjašnjenje za dobivanje dionica "

 

a sa druge primjer:

 

"Forumaši pozz.Nije me dugo bilo pa se eto javljam da sam i ja danas dobio dionice na privremeno drugostupanjsko rješenje koje sam predao 23.04.2007.godine.Dobio sam kao i kolega gore od končara(33 dionice)i vjesnika(55 dionica)za 20% HRVI-a.Valjda se kolege mogu ravnat po ovome di su odprilike sa svojim zahtjevima"

 

Pitanje:Trebam li i dalje samo čekati ili pak trebam slati trajno drugostupanjsko koje sam u međuvremenu dobio.

Napominjem , ništa me nisu tražili niti zahtijevali nova riješenja.

 

Zahvaljujem na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mzeka13 je napisao:

dobio sam rjesenje od HFP na kojoj mi je ustupljeno dionice KONCAR-elektroindustrija i VJESNIKA na osnovu hrvi-a, pa me zanima koji je postupak dalje ako bih htio prodavati,zamolio bih tko zna postupak da mi odgovori

 

hvala i pozdrav svima

 

 

za tvoju informaciju vjesnikom se zadnji put trgovalo na zse 15.01.2010. po cijeni od 33-40 kuna po komadu.sve nedoumice ćeš riješiti u brokerskoj kući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da budem jasniji SDA je {središnja depozitarna agencija } oni posalju obavjest da ste upisani kao vlasnici dionica i otvore vam raćun sa PINOM . Trenutna vrijednost dana 19.02.dionica KONČARA 484.kn HTP-korčula 124.kn ŽITNJAK 114.kn neznam po kojoj formuli su dijelili dionice ali netko će imat sreće a netko i ne.A kako kažu " što na putu dobiješ na čupriji izgubiš" Nek je samo zdravlja a za ostalo je lako .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja cu malo da se nadovezem ovoj temi, sada dobijes dionice koje ti oni odrede, a prije je to islo drugcije dobili su ponudu pa su birali dionice odredenih tvrtki, naravno sukladno postotku invalidnosti, e sad bih ja pitao kolegu sto kaze da se treba rijesiti vjesnikovih dionica, da nastavim kad su birali dionice nitko nije htio od lagune jer nisu nista vrijedile svi su uzimali dobrostojece, moj kolega je izabro dionice u to vrijeme za koje je dobio oko 30000 kn a da je uzeo od lagune dobio bi naravno pet put vise dionica zaradio deset puta vise i zato ja mislim da se netreba rjesavati dionica osim ako nije nuzno

 

poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mzeka13,

zašto prodati (ili kupiti ,ili je držati) neku dionicu ili ne,

pitanje je koje si postavljaju svi investitori na Zagrebačkoj i svim burzama svijeta .

Imam kolega koji trguju i na stranim burzama i uvjek se polemike vode da li je dobro nešto kupiti(buy) ,držati(hold) ili prodati(sell).

Svaki investitor ima svoju strategiju ulaganja i po tome donosi odluke,što je možda za nekog dobro- za nekoga možda nije dobro. Sve zavisi od te strategije ,količini informacija s kojima raspolažete,procjene poslovanja firme u budućnosti i o tajmingu transakcije.

Ja sam napisao da bih se riješio dionica Vjesnika iz nekoliko razloga a navest ću samo neke :

-dionica je nelikvidna

-poduzeće posluje s gubitkom ,

-nema isplate dividende

- ..itd

Sve ovo ne znači da ta dionica neće u neko dogledno vrijeme poskupjeti iz špekulativnih razloga,a naša burza je visoko špekulativna.

Ali moja strategija ulaganja se ne temelji na tim principima nego na fundamentalnoj razini(umjesto špekulativne),zato sam napisao da ja takvu dionicu ne bih držao,ali naglašavam da to nije nagovor da netko drugi tako napravi.

Zato sam napisao da se uvjek treba savjetovati VIŠE brokera u vezi toga.

To iz razloga što iz vlastitog iskustva znam da ima mladih i svježih brokera,a da ne govorimo o golobradim fond menadžerima koji manje znaju nego jedan prosječni aktivni ulagač na ZSE.

Drugim riječima ima ih koji pojma nemaju nego samo izvršavaju naloge koje im netko zada bilo putem neta ,osobno ili telefonski.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bidj

 

"ne znam po kojoj formuli dijele dionice."

svaki stupanj invalidnosti nosi određenu "količinu" kuna.dionice se dijele po nominalnoj cijeni izdavanja (ne po tržišnoj).za 30% dobio sam 100 kom.luka rijeka (nom.100 kn)i 34 kom. pik vinkovci (nom.400 kn).dobio sam ih 7/2006.kada sam ih prodavao dobio sam za sve 45 000 kn.sad su dionice ispod nominalne cijene.tko može čekati neka čeka veću cijenu. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolega buda1965 mislio sam po formuli loša i dobra dionica jer pokušao sam ući u trag u kojem vremenskom periodu je cijena dionice bila nominalna a trenutno su ispod noinalne KORĆULA 2.god. a ŽITNJAK 1.godina i to žitnjak je u 80% vlasnik AGROKOR i nema trgovanja tek po 5-15 kom zavisi od dana . obadve su "koma" a kažu da gledaju 1. loša 1. dobra dionica, ma vjerujem da nisam jedini ovako dobio ali " poklonu se ne gleda u zube" u kakvoj smo banani mislio sam da nečemo ni dobit ništa .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nominalnu cijenu dionice određuje firma ,sama,koja i izdaje svoje dionice za kupnju.tako da nekog vremenskog perioda ,kako kažeš,nema.službenik-ca u HFP ti sama po svom nahođenju daje dionice gledajući vrijednost porfelja koju trebaš dobiti zavisno o stupnju invalidnosti.splet okolnosti koji je sada da su dionice ispod nominale mi nemožemo utjecati.kako su 2007. bile izrazito visoke sada su preniske.zakon tržišta.tko može čekati možda u dogldno vrijeme nešto više i stavi u đep. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodo, nemojte na ove dionice gledati kao na poklon. Braniteljima nitko ništa ne poklanja, prije će im uzeti. To je DUG države prema invalidima, jer dok su neki ranih devedesetih bezglavo kupovali dionice firmi u kojima smo nekoć radili, branitelji su prolijevali krv da im osiguraju mirnu primopredaju našeg vlasništva. Ovo je neka vrsta obeštečenja no ni blizu one prave vrijednosti koju bismo si osigurali da smo bili "minchen satnija". To se vidi po vrijednostima dodijeljenih dionica, samo da zadovolje pravnu formu i da nas se riješe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.legalis.hr/images/subject/icon16.gif evo kolege forumaši inormacija iz fonda za privatizaciju .Dao sam si truda i došao sam do gosp.savjetnice predsjednika fonda za privatizaciju i ona mi kaže :u trenutku kada se napiše riješenje koje dionice budu odobrene od komisije 3.ćlana čobanković (predsjednik) oni u fondu odmah rasporede i negledaju loša- dobra problem je u tome što je broj ljudi koji trebaju dobiti dionice puno veći od broja dionica koje oni mogu i smiju dijeliti jer brodogradnju bi mogli dijelit ali nesmu jer neznaju kako će završit prodaja, a imaju dionica i od poduzeća,ili d.O.o koja su pred stećajem i njih nesmiju dijelit, u glavnom što imaju odmah dijele. A pravili su zahtjev prema ministarstvu i vladi više puta da se nešto riješi po tom pitanju jer ljudi stalno zovu "kad če bit moje dionice" a oni nemogu ništa kad nemaju šta podijelit .Eto ja sam zadovoljan odgovorom jer sam pomislio da me netko nevoli kad sam dobio loše (trenutno) dionice .http://www.legalis.hr/images/subject/icon14.gif
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mario1969 je napisao:

slažem se sa svima vama ali siralex je napisao da je predao 24.4.2007 a ima nas koji smo sve predali ranije a još ništa

pa po kojem kriteriju oni to djele :misli:

 

Poštovanje. Mario, dobro pitanje. A odgovor je da nemaju kriterija, žalosno. Ja sam predao zahtjev za dionice 12.04.2007.g. na 50% invalidnosti. Kada sam pitao koji su kriteriji ili redoslijed dodjele nisu mi znali odgovoriti. Osobno još nisam došao na red za dodjelu. Preostaje mi samo čekati i zivkati svaki dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega trebaš proćitat sve objave na ovu temu pa ćeš skužit u ćem je problem.A to je ako nisi dostavio riješenje o trajnom invalidnosti nego od privremenog e ako tije ono isteklo vrijedit {a je sigurno} trebaš obnovit postupak poslati svježe riješenje 2.stupanjsko i potvrdu da se nisi žalio na to riješenje tj. ovjerit u uredu za branitelje. Za svaki slućaj nazoveš na tel.01 6346111.tražiš lok.321. lijepo se predstaviš i dobit češ potrebnu informaciju ."Dobra rijeć svaka vrata otvara."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bidj je sve točno napisao...nije uopće važno da li je rješenje privremeno ili stalno, bitno je samo da je trenutno VAŽEĆE, tj da nije isteklo drugostupanjsko rješenje. Gospođa na lokalu 321 je vrlo ljubazno odgovorila da će me odmah riješiti čim im pošaljem važeće rješenje drugostupanjske komisije. Prvi put sam zahtjev predao u ožujku 2007. godine.

Pozz svim braniteljima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije da je sve točno napisao...

Kao što sam prije napisao predao sam zahtjev 2/2007 i više puta tijekom 2009 odlazio čak osobno u HFP, a ljubazne tte bi rekle sad ste na redu, samo treba odobrenje, pa biti će poslije GO ..itd.

Zadnji moj posjet početkom 8/2009 kaže mi ljubazna teta morate imati trajno rješenje o HRVI, to je po najnovijem, te da nemogu dobiti na drugostupanjsko važeće privremeno rješenje.

Nakon par mj je u emisiji veterani mira bio gost netko iz MB i na sličan upit odgovorio da to nije istina i da se dionice dijele i na privremena rješenja.

 

Kao što je vidljivo netko je tako počeo i raditi, tj. izgleda da su se upute promijenile i branitelji su počeli dobivati ponovno dionice na privremena drugostupanjska rješenja o HRVI.

 

Normalno da sam morao zatražiti sam i potvrdu iz Upravnog suda, za to privremeno drugostupanjsko rješenje, što sam i učinio i proslijedio u HFP.

 

Trenutno čekam da mi trajno (stalno) rješenje o HRVI 30% postane pravomoćno i da ga proslijedim u HFP.

 

Poslušao sam i kolegu Mrljavca pa sam u HFP proslijedio već presliku istog rješenja kao i potvrdu o OIB-u koju su mi tražili.

 

Pozz svim braniteljima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam stalno rješenje od 2006.g. invalidnost 50% a podnio sam zahtjev u travnju 2007.g. Svu potrebitu dokumentaciju sam dostavio u fond za privatizaciju, kao i ovjereno rješenje koje je traženo u ožujku 2009.g.Tako da ništa nije sporno osim kriterija dodjele i dionica koje će se dodjeliti, kao i ljubaznosti djelatnika fonda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sergeant-ja sam dobio dionice prije 10-tak dana a predao sam isto u travnju 2007.godine.Ako imaš sve papire možda ovih dana dobiješ(nadam se)Samo sam te htio podsjetit dali si iz frankopanske(ako si iz zg-a)predao rješenje da se nisi žalio i da se ne vodi postupak?Kažem ti to jer se mnogo njih zeznulo oko toga(i ja)a niko ti to tamo neće reć.Ja sam ovdje to čuo nakon 2god.nakon što sam predao zahtjev za dionice.Pozdrav :palac:Hti bih pitati nekoga tko ima iskustva kako najbrže prodati dionice(ako je moguće telefonom)a da se ne hoda okolo i tražit nekakve brokere(ni neznam di su oni)???Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam u fondu i rekli su mi da su dionice odobrene i da samo čekam da će na adresu stići potvrda koje i koliko tijekom ožujka. Inače sam, kako mi je rečeno imao pravo podnijeti zahtjev za dionice davne 2002.g. kada sam dobio prvo drugostupanjsko rješenje nako revizije (tzv. Pančićeve), ali niti sam znao niti sam mogao od nekoga dobiti savjet,žalosno.Ali nema veze, smo bolje da mi nisu ni rekli sad se osjećam kao......

 

Uzdaj se u se" i u svoje kljuse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani kolege htio bih pitati dali je dionice hrvia moguće dobiti nekom požurnicom ili zamolbom hvidre jer su mi u fondu za privatizaciju rekli da tek rješavaju 2007 godinu a ja sam predao stalno rješenje lani tj 2009 god te bi molio ako je netko uspio dobiti rješenje nekom od solucija a da nije čekao dvije godine da napiše kako ili bar da savjet hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Naravno da nije točno da HFP nema dionica,već sam jednom postao ovdje link što sve ima na raspologanju.

Jedan od razloga je zasigurno stanje na tržištu kapitala.

Ono je trenutno takvo da je vrlo slaba likvidnost,što znači da je promet na burzi mali (kreće se između 10-20mil.kn).

Kada bi HFP braniteljima dodjeljivali veći količinu dionica s takvim stanjem na tržištu,a znajući da oni dionice koje dobijujedva čekaju da prodaju tj utrže, to bi nepovoljno djelovalo na TK tj došlo bi do pada Crobex-a.

Shodno tome unatoč našem nestrpljenju (i sam čekam dionice za razliku invalidnosti)moram izraziti razumjevanje za takav potez vlasti odnosno nadležnog fonda.

Tu je u pitanju i odgovornost prema tržištu kapitala jer je njegova stabilnost vrlo bitna u trenutnoj teškoj gospodarskoj situaciji.

Vjerujem da će se povratkom likvidnosti na Zagrebačku burzu(očekujem u drugoj polovini godine) i približavanjem izbora intenzivirati dodjela dionica.

Dakle treba se strpiti još neko vrijeme.

Utjeha je jedino što povratkom likvidnosti,približavanjem završetka pregovora s EU,približavanjem izbora(vjerojatno će vlast preko OMF-ova djelovati na podizanje cijene HT i INE),postupnim oporavkom gospodarstva zbog toga jer je već jedan dio EU izašao iz recesije i da dalje ne nabrajam doći do porasta vrijednosti dionica.

Time bi trebali dobiti za isti broj dionica veći novčani iznos ako ih budete prodavali i biti ćemo svi zadovoljni i eto vladi novih glasova.

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Moram pohvaliti ovaj Forum, a osobito na ovoj otvorenoj temi gdje se raspravlja bez vrijeđanja i stvarno kulturno. To nije baš čest slućaj na internetu !

Rijetko se vidi da je tema prava kao ovdje, jer se daju pravi savjeti, pomoć, nema zlobe ni zle krvi.

 

Primjer za mnoge teme na raznim forumima !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zenga_os_70 je napisao:

pozdrav i mene vuku za nos već 8 mijeseci stalno bit će ali još ništa neznam zašto toliko čekati ako je riješenje gotovo i napisano zašto nešalju.tu mi nešto smrdi jako ali što kažu strpljen spašen. :kavica::vrti:

 

 

evo upravo sam ih zvao i rekli su mi da je potpisano i da mogu ocekivati za tjedan ili dva da ce mi doci na kucnu adresu ako im je za vjerovati , ja sam bio poslao za dionice u prvom mjesecu 2007 godine

 

 

ako nekom treba broj zovite na ovaj koji je direktni a ne preko centrale 016346321 od 9 sati ujutro pa sad ne znam dokle zaboravio sam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

kolega čisto dobronamjerna ispravka naziva koje ste spomenuli

 

-nisu dijonice,nego dionice

-nije atlanska plovila nego Atlanska plovidba(burzovna oznaka

ATPL-R-A)

-inače obje su vrlo kvalitetne i likvidne dionice.

 

odlične dionice.jučer su se tržile prosječno atlanska po 1015 kn a jadroplov 180 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama