Jump to content

rastava u trudnoci


nata23

Preporučene objave

Vaš suprug nema pravo na tužbu za razvod braka za vrijeme vaše trudnoće i dok vaše zajedničko dijete ne navrši godinu dana života.

Međutim vi imate pravo na tužbu,a također možete podnijeti zahtjev za sporazumni razvod ako se o tome dogovorite sa sadašnjim suprugom.

Vi ne možete uvjetovati upis očinstva vašeg djeteta u matične knjige,jer ako se dijete rodi za vrijeme trajanja braka ili 300 dana nakon prestanka braka ocem djeteta se smatra majčin muž, tzv. presumirano očinstvo i kao takav će biti upisan u matični list djeteta.

Takvo očinstvo se može osporavati u posebnom sudskom postupku od strane dijeta do njegove 25 godine, muškarca koji je upisan u matičnu knjigu kako otac djeteta do navršene sedme godine života djeteta ili majke djeteta u roku od 6 mjeseci od rođenje djeteta.

 

Bez obzira na nesuglasice i sukobe roditelja dijete ima svoja prava, a roditelji prava i obveze koje jedan roditelj ne može drugom roditelju osporavati ili nijekati na način kako navodite u svom postu. Dijete je ljudsko biće i nije vlasništvo niti jednog roditelja, bio on majka ili otac, da bi ga se samovoljno moglo zakidati za njegova prava. U protivnom takvo ponašanje roditelja podliježe zakonskim sankcijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda ćete se javiti svom područnom CZSSu što prije i zatražiti da u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima osobno ime djetetu odrede rješenjem oni, a to će biti zavedeno u napomenama u matičnoj knjizi. Potom ćete to priložiti prilikom upisa osobnog imena.

 

I bez brige, neće se zvati po urudžbenom broju predmeta, dogovorit ćete se...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da ste u vrlo visokom stadiju trudnoće, prva stavka koja vam je za učiniti je... roditi dijete u miru, jer se razvesti nećete ni pod razno u nekom kratkom roku.

 

Potom sprazumni uputiti sudu, za što će vam trebati i rodni list djeteta. Od bitnog će uslijediti posredovanje koje ćete morati obaviti da bi nastavili dalje.

A prije svega bi se trebali barem pokušati se dogovoriti oko iznosa uzdržavanja, te razraditi i precizirati plan susreta i druženja djeteta sa ocem, koji ćete predložiti zajedno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jos jedno pitanje.......

kako on misli vidjat djete prvih mjeseci dok djete doji.pa nemogu mu dat djete ......znam da je vezano za majku....postoji kakav zakon .kako se to odredjuje..ja znam da ce se on inatit i htjeti djete....svaki dan......koliko zakonski ima pravo na njega.....koliko cesto.kako to ide??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ste vi i djetetov otac u braku ili da ste i dalje u dobrim odnosima što mislite koliko bi otac viđao dijete?

Pa nećete dijete dojiti 24 sata na dan, a da ga otac nebi mogao vidjeti. Dogovorit ćete se za termine kad će otac doći vidjeti dijete jer tako malo dijete otac neće voditi sa sobom.

"znam da je vezano za majku" što ste mislili sa ovom rečenicom i u kojem kontekstu ste je pročitali u novijoj stručnoj literaturi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

djete je vezano za majku zbog svoje potrebe za prezivljavanjem a ta potreba se zove hrana .,je tako.zato molim vas nemojte citirati moj tekst jer nisam maloumna.......zahvaljujem se na odgovoru ali niste shvatili moje pitanje.......naravno da ce otac viditi djete ali mislila sam pitati dali ga smije vodit sa sobom npr da izBiva jednu noc ili slicno!!!!!!HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo je djeteta na susrete i druženje s roditeljem s kojim ne živi.Ne radi se tu o nikakvom viđanju,kako se često pogrešno naziva,već o susretima iz kojih dijete treba imati koristi za svoj nomalan psihosocijalni razvoj.

Takvo pravo dijete ima od svog rođenja.

Susreti se prilagođuju potrebama djeteta ,njegovoj dobi i konkretnoj situaciji,a o tome se treba dobiti u samom postupku razvoda braka pred sudom mišljenje CZSS ,odnosno njihovih stručnih službi.

Moguće je,što ovisi o konkretnom slučaju, tražiti u sudskom postupku mišljenje sudskog vještaka – kliničkog psihologa o najboljem načinu susreta i druženja između djeteta i roditelja s kojim dijete ne živi.

Takva mišljenja prvenstveno trabaju imati u prvom planu najbolji interes djeteta.

Svakako djete koje se doji je taško odvajati od majke i to se u pravilu ne čini,pa se susreti odvijaju kraće vrijeme i uz prisustvo majke,a ponekad i osobe koju predloži CZSS,a sud prihvati (čl.100.st.2.Obiteljskog zakona).

Međutim.kako dijete bude odrastalo i okolnosti se budu mijenjale,moguće je u novom izvanprničnom postupku promjeniti prijašnju odluku suda i odrediti više vremena koje će dijete provoditi s roditeljem s kojim ne živi,samostalno i bez prisustva drugog roditelja

Najčešće za školsku djecu se donose sudske odluke da uz redovna tjedna druženja i susrete dijete provodi svaki drugi vikend kod roditelja s kojim ne živi,polovicu – svaki drugi državni praznik i polovicu školskih praznika (zimski,proljetni i ljetni).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru........

s obzirom da se djete jos nije ni rodilo,osjecala sam se duznom raspitat o sve tome jer i u mom je interesu da djete bude sretno i da vidja svog oca,koliko god on los bio.....znaci najbolje bi se bilo dogovorit s njim i da to skupa predlozimo ....a ne se navlaciti....smatram da tek rodjeno djete(curica)nema sta radit s dva muskarca koji niti nemaju uvijete za novorodjence......a jedan od njih je jos psihicki bolesnik(otac supruga)!!!!h

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o zna itekako zna..djete zivi u majcinoj utrobi 9 mjeseci....ima tu povezanosti....procitajte malo strucnu litaraturu......da slazem se s vama neznamo jos dali cu imati mlijeka i naravno da djete nece umrijeti od gladi.ali dali vi mislite da mu dva muskarca od kojih je jedan psihicki bolesnik mogu dati toliko paznje i ljubavi kao i majka koja ima cijeli dan za provest s djetetom s obzirom da je zena na porodiljnom,ispravite me ako grijesim.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, evo vam odgovor iz pravne literature i prakse, potpomognut znanjem iz znanosti o psihološkom razvoju djeteta i kompetencijama majke kojoj je 4x raslo takvo nešto u utrobi (dakle, nadam se da će biti dovoljno "poznavateljski"):

 

- dijete bi od samog starta trebalo u svom vidokrugu imati lik i onog roditelja sa kojim ne živi

- izrazito je nepovoljno ga sprječavati u socijalizacijskom razvoju ograničavajući mu krug ljudi na one koje odabiremo prema vlastitom odabiru temeljenom na lošem osobnom partnerskom iskustvu a ne pravu djeteta

- nitko dijete neće progutati ako ga u izrazito niskoj kronološkoj dobi vrlo malenog dojenčeta susreće barem 2x tjedno po barem sat vremena a optimalnije bi bilo više

- svakim mjesecom starosti djeteta ono je sve spremnije na druženja sa ljudima, a do koje mjere prosudite sami jer jednogodišnjaci kreću u vrtić po oveći broj sati sa njima apsolutno nepoznatim osobama- zamislite onda koja je moguća mjera kad mu je bliska osoba u pitanju

- u samom početku je vrlo poželjno prisustvo majke, ne zato da bi kontrolirala nesposobnog oca, već zato da dijete osjeti pristunost nečeg što mu je poznato i vrlo ugodno, a tako osjeti početnu ugodu i dobru namjeru prema osobi oca

- baš kao i u braku, šečući dijete parkom neće ga ostaviti na stablu, a niti će mu kolica odletjeti u rivu

 

Kao majka morate biti spremni poticati dijete da u dobroj vjeri upozna i prihvati oca s kojim ne živi, a kako bi mu kasnije bilo lakše i ne bi osjećalo posljedice vašeg lošeg međupartnerskog odnosa.

 

Vjerujte da se to gradi od starta- tada je najbezbolnije i za dijete i roditelje. Sva kasnija trvljenja, natezanja, susreti i druženja tijekom kojih će se dogoditi da npr. sa 12mj bude određen nadzor samo zato da vi ne bi bili pristuni ako budete destruktivni faktor po odnos djeteta i oca, ovrhe, kaznene prijave radi nedozvoljavanja... zaista nisu neophodne nikome.

 

Na samom početku ste, dijete još nije rođeno, krenite s tim... pozitivno i zdravo.

Imate priliku kakvu mnogi nemaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako maleno dijete sasvim sigurno neće biti dodjeljeno ocu na zajednički život i skrb, ali bilo bi dobro kad bi svome djetetu omogućili kontakte s ocem od prvoga dana (canis Vam je o tome sve napisao) kako bi se i s njime moglo povezati (također piše u stručnoj literaturi).

 

 

a na porodiljni po novome mogu ići i muškarci, pa Vam argument o puno isključivo ženina vremena za bavljenje djetetom ne stoji :fucka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako sam uvijek spreman na stjecanje novih znanja kad je riječ o ovoj problematici, slobodno mi možete preporučiti neku stručnu literaturu.

Sve ovo napisao sam iz razloga što roditelji često zaboravljaju dva bitna elementa za dobru prilagodbu djeteta

koje ne živi sa oba roditelja:

1. stalna dostupnost i trajna uključenost oba roditelja u život djeteta

2. sposobnost tih roditelja da zajednički donose odluke koje su u najboljem interesu djeteta

 

I ono što je bitno dijete si nije moglo birati roditelje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

kada u trudnoci muskarac zeli razvod on j eljudsko smece. kada to isto u trudnoci zeli zena ona je po istom principu ljudsko smece. nema razlike nikakve. a fore tipa ne zelim da prizna dijete niti ista njegovo su cisti fasizam. pa nije dijete vlasnistvo majke. sramotno. ako je i otac takvog ponasanja jadno to dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija