Jump to content

važno!!


Ivana86

Preporučene objave

Neznam kako bi počela... Idem od početka...

 

Ovako tata mi je bio HRVI koji je umro 1999.godine... nakon njegove smrti mama, brat i ja ostvarili smo sva prava po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja kao članovi obitelji umrlog hrvatskog branitelja... E sada ima problem... ja sam tada imala 13.godina nasljedila sam poslije ostavinske 1/20 kuće koja je tada bila razrušena (u ratu)...

1996. godine tata je dobio stan koje su dobivali udovice i invalidi (i za koji je dao svoj stan koji je nasljedio od pokojne bake)... Naravno dobio je stan koji nije bio za invalida i nije ga htio otkupit...trebao je dobiti drugi koji je opremljen za invalida... U međuvremenu kolko se njima žuri, on je i umro i sve je ostalo tako... Mama i ja smo u stanu ostale i dalje, s tim da je prije nekog vremena došlo da se u roku 15dana iselimo, mama je rekla da će ić na sud s njima i na tome je ostalo, više ništa nismo dobivali od njih... Obiteljsku kuću koja je razrušena u ratu mama je prepisala na brata 2001.god.(darovnim ugovorom) tj; prepisala je svoj dio.. brat i njegova obitelj dobili su materijal jel je zemljište na području posebne državne skrbi. Mama nije ništa mogla dobiti da se kuća obnovi.. da je dobila napustili bi stan... Ali ne tamo su joj govorili imate stan nemate pravo, a ovdje imate kuću nemate pravo!

 

E sada dogodilo se sljedeće mama mi je umrla u 6.mj prošle godine... i ja sam pravila zahtjev za otkup stana... dobila sam prije nekoliko dana odgovor da ja imam 1/20tina dijela i da kad prikupe DOKAZE će me obavijestiti jel imam pravo na otkup stana ili na stambeno zbrinavanje dodjelom stambenog kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja na obiteljskoj kući... Molim gdje su bili do sada !?!

 

Po svemu ovome mislim da će biti ovo drugo jel vjerujem da već imaju nekog svog kog bi ubacili u stan... A ja na onu 1/20 nisam mogla utjecati jel sam bila maloljetna...

 

Neznam šta da radim i jel uopće vrijedi išta... Jel niti imam igdje ikakve veze ili nešto... a mislim da se bez toga ne može ništa Nažalost...

 

Dali mi neko može reći jel pametno uzeti odvjetnika il šta da napravim??

 

Neznam jesam sve napisala što je važno!!

 

Eto nadam se da netko može pomoći kojim savjetom... Hvala unaprijed!!

 

Ivana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužna i nezgodna situacija...probaj za početak stupiti u kontakt sa nekim iz ministarstva branitelja..ministrom..ili gosp.zoran komar 01/23 08 904 isto u ministarstvu branitelja...vidi ako nejde lijepo..kontaktiraj medije..daj tu priču u javna sredstva priopčavanja...odvjetnici koštaju..ako ništa od ovoga nepomogne da ti se pronađe neko riješenje onda bi bilo dobro kontaktirati nekoga solidnoga odvjetnika i reči mu da te nevuče za nos..nego da ti lijepo kaže kakve su vam šanse..a to je lijepa naša..sve je moguče..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Planina ti je dobro napisao. Odvjetnika ostavi za kraj. Pokušaj prvo preko pravnika u nekoj od Udruga za djecu zatočenih, nestalih i umrlih branitelja. Ako oni ništa ne mogu ili neće, zovi sve medije, piši dopise, traži pomoć, samo nemoj odustati. Pokušaj doći do Zubera na HTV-u jer je on dosta osjetljiv na probleme djece bez roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija