Jump to content

Pravnici-pomagajte!


igor1981

Preporučene objave

Želim tužiti jednu osobu za nevraćanje duga,nisam još bio kod odvjetnika a o Vašim odgovrima ovisi dali i hoću,molim Vas ako Vam nije teško ogovoriti mi na nekoliko pitanja:

 

1. Ako i dobijem spor,znam da se ne mogu naplatit jer osoba nema primanja,niti pokretnine ni nekretnine na sebi...ide li ta osoba u zatvor?? Ako i postoji zatvorska kazna,znači li to da osoba ide u zatvor i oslobađa se duga?

 

2. Koja je zastara za moju naplatu? Ako je 2,3,10 godina dali to znači da osoba poslije toga može imati nešto u svom vlasništvu i ja se ne mogu naplatiti??

 

3. Može li ta osoba svojim žalbama,traženjem izuzeća suca,prvostupanjski,drugostupanjski,bolestima,trudnoćama itd otegnuti spor i odvesti ga u zastaru??

 

4. Dali zastara teče od trenutka kad je slučaj prijavljen sudu ili od trenutka do kad je osoba trebala namiriti dug??

 

 

Eto,otprilike bi to bilo to što me zanima. Hvala svima koji će si dati truda odgovoriti mi na moja pitanja ali prije pokretanja bilo kakvog spora volio bih znati na što sve mogu računati jer vjerujem da nikome nije ugodno vucaranje po sudovima,dodatni troškovi i živciranje pogotovo ako je spor neizvjestan kao što bi moj bio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi za početak idite nekom odvjetniku i zamolite ga da Vam sastavi tužbu bez da ga opunomoćite za zastupanje .

Odvjetniku trebate pružiti dokaze za Vaša potraživanja.

Sudske troškove plaća strana koja izgubi spor .Teško je predvidjeti kako će sud postupati .Izuzeće suca i sve procesne zloupotrebe stranke sud sankcionira ,pa se ne trebate bojati unaprijed svega .Vi tražite svoje ,prije toga pismenim putem upozorite dužnika da Vam mirnim putem vrati dug .Konzultirajte se prije svega sa općinskim državnim odvjetništvom , da li ima mjesta kaznenoj prijavi za KD djelo prevare ,koju možete podnijeti u zapisnik.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav!!!!

 

 

Znam da posredovanje pri prodaji nekretnine može obavljati samo ovlaštena osoba(agencija za promet nekretnina, ovlašteni agent ili obrtnik). Budući da nemam navedena svojstva, a spojio bih agenciju i prodavatelja, htio bih i ja dobiti određenu proviziju(i da se zaštitim na sve moguće načine)....

 

Mislio sam da u da s agencijom sklopim ugovor o posredovanju gdje bi stavio odredbu da ja dobivam određenu proviziju ako posao između agencije i prodavatelja bude sklopljen, te ako agencija u određenom roku proda tu nekretninu trećemu.

 

je li to dovoljno ili bi se mene trebalo uključiti i u ugovoru između agencije i prodavatelja ili na neki drugi način?

 

Ako bi neko mogao pomoć što prije, bio bih mu jako zahvalan(a i odužio mu se naravno)....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija