Jump to content

Izdrzavanje kazne i rad


Maccos

Preporučene objave

Maccos je napisao:

dakle osoba osudjena na 8 mjesci zatvora ide uskoro na odsluzenje... a stalno je zaposlena vec neko vrijeme. e sad,kakav je postupak za to? poslodavac je spreman ostaviti ga na radnom mjestu ako iz zatvora moze ici raditi...

www.zakon.hr/,u lijevom prozoru potražiti zikz (zakon o izdržavanju kazne zakona),i pročitati.obzirom da se radi o maloj kazni, vjerojatno če završiti u remetincu na prekršajnom odjelu,a to da će samo prespavati u zatvoru i svakim danom odlaziti na svoj posao...hm? mislim da bi time zatvor izgubio svaku svrhu!

pojedini zatvori kao što su pula i valtura, imaju ugovor s određenim firmama koje primaju zatvorenike na rad.to se zove "vanjsko gradilište".međutim,to se odnosi na poluotvorene i otvorene tipove kaznionica.prema tome,ako i dobijete vanjski rad,vjerujte mi,nećete raditi za sebe, već za njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raziel1310 je napisao:

eto i ja idem na odsluzhenje kazne od 10 mjeseci i stalno sam zaposlen i recheno mi je na sudu da se mozhe ichi raditi iz zatvora ako je poslodavac suglasan sa time tak da definitivno postoji moguchnost odlaska na posao iz zatvora..

odlično!i mene čeka nekoliko mjeseci po prekršajnom sudu.

recite mi u koji zatvor idete i po kojem zakonu, čl.st. i toč.ste dobili to odobrenje.ako vam nije neugodno može i čl.st. i toč.vašeg kaznenog djela.da li je djelo kazneno ili prekršajno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

proglashen sam krivim po chlanku 173 stavka 2 KZ-a a u svezi chlanka 25 zakona o izmjenama i dopunama KZ-a, te sam na temelju navedenih propisa uz primjenu chlanka 57 stavka 2t.b. KZ-a osudjen na kaznu zatvora u trajanju 10 mjeseci..

kaznu chu odraditi u Zagrebu (Remetinec) a i zaposlen sam u Zagrebu tak da mi to odgovara..

kad sam ishao da mi odrede datum odlaska na odsluzhenje, sutkinja me pitala da li sam zaposlen, rekoh da jesam, na neodredjeno i dala mi je nekakav papir na kojem pishe shta sve treba napraviti da bi mogao odlaziti na posao iz zatvora..

dakle, potrebna je suglasnost poslodavca da dolazish na posao iz zatvora, potrebne su dvije zadnje platne liste, preslika radne knjizhice i potvrda da firma uredno placha sve doprinose za tebe i sa tim papirima idesh u zatvor i predajesh te papire tamo i oni ti omoguche odlazak na posao sa time da se poslije posla vrachash u zatvor..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Muz se nalazi u kaznionici turopolje gdje je premjesten iz gline prije 3 mjeseca. jucer mu je referentica donjela papire da ga prebacuju u valturu..e sad buduci da smo mi iz karlovca i imamo 3 male djece medju njima i bebu od mjesec dana i putovanje s njima tako daleko je gotovo nemoguce znaci vidjat ce djecu tek jednom mjesecno kad dodje na vikend (cak u glini smo se druzili svaki tjedan) mene zanima dali se moze nesto poduzet da ga ne prebace? kome se zaliti on je spominjao nekakav prigovor ali sumnjam da ce to bit uvazeno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

eto da se i ja javim, nakon 6 godina.

da, dopustili su mi rad kod poslodavca, nakon cca 30 dana remetinca.

bio sam u vukomercu smjesten.

na kraju su mi cak smanjili sa 8 mjeseci na 6 izvanrednim ublazavanjem kazne, i pustili me nakon 5 od kojih sam 4 mjeseca radio iz zatvora.

obicno to ide da te puste oko 7 ujutro a vracas u 17. 10 sati izlaska za posao je standard ali ja sam dobio 11 jer sam radio na drugom kraju grada.

pogodnosti su dosle brzo, vikendi itd

 

eto, mozda ovo nekom pomogne :)

 

lijepi pozdrav

Maccos

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija