Jump to content

Privremeni boravak i promjena izvanbračnog supruga


annalisa

Preporučene objave

Ne znam kome pitati, neugodno mi je ići to pitati na policiju. Ja sam talijanka, u izvanbračnoj zajednici sa hratskim državljanin, tako sam dosla u RH i dobila privremeni boravak za spajanje obitelj. A sada ja bi njega pustila jer bi počela novu vezu sa drugom dečkom.. šta da radim? moram podnijeti novi zahtjev za odobriti boravak ili samo donesti nove podatke što se tiče mog novog dečka i adresa? ili moraju mi odobriti boravak iz početka? morat ću izaći iz države dok čekam novo odobrenje? tu radim, tako da ne bi mi bilo svejedno da moram otići na 2-3 mjeseca. molim vas pomoć! i šta ako želim odmah se ženiti sa novom dečkom? da li to bi bilo jednostavnije? moramo priložiti dokumentaciju da prije braka smo živijeli skupa? ne znam šta da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete podnijeti zahtjev za privremeni boravak u svrhu izvanbračne zajednice s novim dečkom niti možete obavijestiti policiju o "promjeni dečka". Tri godine nakon prestanka ove izvanbračne zajednice morate biti slobodni,odnosno u novoj vezi, da biste nakon 3 godine mogli podnijeti zahtjev za privremeni boravak u svrhu izvanbračne zajednice s novim dečkom. Znači najmanje 3 godine od dana prestanka ove izvanbračne zajednice ne možete podnijeti zahtjev u istu svrhu. Ukoliko se vjenčate, tada možete tražiti privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji, odnosno, ako ste zaposleni možete tražiti boravak u svrhu rada ukoliko ispunjavate uvjete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači, imam 3 mogućnosti, ako sam dobro razumijela:

1) tražiti privremeni boravak u svrhu posla, ako uspijem ulaziti u kvote

2) čekati u izvanbračnoj zajednici koju imam do sada do kad mogu tražiti autonomni boravak, tj poslije 4 god.

3) odmah se udati sa "novom" dečkom.

Još dva pitanja: u slučaju 2), kad dobivam autonomni boravak, mogu godinu dana poslije tražiti stalni boravak? za koju svrhu? ili u slučaj da "nema svrhe", bi morala produžiti autonomni boravak svaka godina?

U slučaju 3), šta bi točno morala napraviti? izači iz RH i tražiti sve iz početka ili jednostavno se udajem i dan poslije idem na policiju predati zahtjev za privremeni boravak u svrhu spajanje "nove" obitelji? i da li je sigurno da bi dobila? ili bi i tom slučaju morali biti u vezi 3 godine itd?

ne želim izaći!!!! tražim najbolje rješenje.. hvala na pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija