Jump to content

odbijenica za mirovinu


kauboj

Preporučene objave

kauboj je napisao:

dobio sam odbijenicu za mirovinu..šifra mi je f43.1 između ostalog mi se nešto desilo i dobio sam šifru f60 ponovno obrađivam papire što mogu očekivat od svega...hvala..

 

 

 

 

 

Kauboj po ovome ti neče niko opdgovoriti napiši od kada do kada u ratu,dragovoljac,rvi, i tako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ratu bio u 4 gbr od 15 listopada 1993 do 1 veljače 1994, u 115 brigadi bio od 07.1994 do 20 siječnja 1996...neman rvi..sa posla otišao ima godina dana,s tim da imam 100% bolovanje,predao papire za mirovinu prošle godine u 7 mjesecu,dobio odbijenicu ima 2 tjedna,obrada u tijeku... hvala. dobio šifru f 62.0..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kauboj je napisao:

u ratu bio u 4 gbr od 15 listopada 1993 do 1 veljače 1994, u 115 brigadi bio od 07.1994 do 20 siječnja 1996...neman rvi..sa posla otišao ima godina dana,s tim da imam 100% bolovanje,predao papire za mirovinu prošle godine u 7 mjesecu,dobio odbijenicu ima 2 tjedna,obrada u tijeku... hvala. dobio šifru f 62.0..[/quote

 

 

 

Ja ti pravno nemogu nešta posebno reč čekaj mrljavca i ostale spretne forumaše .Moj ti je savjet da samo i dalje se liječiš i čekaš bolja vremena nemaš status dragovoljca pa če to po novom zakonu iči teže ali nemoj se predavati sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kauboj je napisao:

u ratu bio u 4 gbr od 15 listopada 1993 do 1 veljače 1994, u 115 brigadi bio od 07.1994 do 20 siječnja 1996...neman rvi..sa posla otišao ima godina dana,s tim da imam 100% bolovanje,predao papire za mirovinu prošle godine u 7 mjesecu,dobio odbijenicu ima 2 tjedna,obrada u tijeku... hvala. dobio šifru f 62.0..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nemate status HRVI, onda će biti kao što je bigtuna napisao, slijedi civilna mirovina.

 

Bit će ili ovako:

 

Hrvatski branitelji, korisnici starosne i prijevremene starosne mirovine koju su ostvarili na temelju staža manjeg od 40 godina, mirovina se povećava, ovisno o razdoblju provedenom u Domovinskom ratu i to:

 

1. hrvatskom branitelju do 12 mjeseci za 10%

2. hrvatskom branitelju od 12 do 24 mjeseca za 15%

3. hrvatskom branitelju od 24 do 36 mjeseci za 20%

4. hrvatskom branitelju od 36 do 48 mjeseci za 25%

5. hrvatskom branitelju od 48 i više mjeseci za 30%

6. dragovoljcu iz Domovinskog rata za 30%.

 

Pravo na navedeno povećanje imaju i hrvatski branitelji korisnici invalidske mirovine, te članovi obitelji hrvatskog branitelja, korisnici obiteljske mirovine. Hrvatski branitelji, korisnici kumulirane invalidske mirovine ostvarene prema ZOPHBDR također imaju pravo na navedeno povećanje. Tako povećana mirovina ne može iznositi više od mirovine određene na temelju osobnog boda za 40 godina mirovinskog staža.

 

ili ovako:

 

Pravo na najnižu mirovinu nakon 21. studenoga 2009. može ostvariti samo hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji ima priznato sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u najmanjem trajanju od 100 dana kao pripadnika borbenog sektora i koji je mirovinu ostvario prema odredbama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju , Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju individualnih poljoprivrednika , ZOPHBDR-a i ZOMO-a, dakle korisniku mirovine ostvarene prije i nakon 1999. godine, ako mu tako određena mirovina iznosi manje od svote najniže mirovine. Također, ako kumulirana mirovina iznosi manje od najniže mirovine, hrvatskom branitelju odredit će se najniža mirovina.

Pravo na najnižu mirovinu ima i hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji ima priznato sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u najmanjem trajanju od 100 dana kao pripadnika borbenog sektora i koji je navršio 65 godina života ( muškarac),odnosno 60 godina života žena , a ne ispunjava uvjete mirovinskog staža za stjecanje prava na starosnu mirovinu prema ZOMO-u (tzv. « državna mirovina»).

 

Najniža mirovina hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata od 1. siječnja 2009. određena je u svoti od 2330,10 kn mjesečno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac kaže da je najniža mirovina za HRVATSKOG BRANITELJA 2.330,10 od 1.sijčnja 2010.god. Kako onda objasniti mirovinu HRVI-a sa :40% trajno, 200 dana borbenog sektora do 15.siječnja 1992, a ukupno 1017 dana borbenog sektora, naravno ima i status dragovoljca,26 godina čistog radnog staža bez benificiranog, a mirovina za siječanj 2010 je iznosila 2.298,36. Da, zaboravih da je HRVI od 1995.godine, a u mirovini od 2003.godine. Tko je tu lud? Po čijim i kojim zakonima rade oni u mirovinskom i po čemu ured Taborskog određuje postotke ako jednom daje 20% svezi glede rata, a drugom koji je bio u istoj postrojbi, obavljao iste zadaće i uz to bio duplo manje u toj postrojbi,istu dijagnozu i šifru,ali duplo manji postotak invalidnosti, daje 100%. Zar nitko u ovoj državi ne može uvesti reda glede tih naših jadnih mirovina koje su doslovno krvavo zarađene. Zar može netko tako važan i odgovoran posao koji je zakonom određen, raditi mimo zakona i pravila, a da pri tom nitko ne odgovara. Pitam se do kada i što napraviti da to konačno prestane. To je čisto mućenje, vrijeđanje, omalovažavanje.....Želim da to prestane, da se konačno i ja veselim slijedećem jutru. Sva ova pitanja na ovom postu, sve ove nepravde doslovno me guše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tonka59 je napisao:

Mrljavac kaže da je najniža mirovina za HRVATSKOG BRANITELJA 2.330,10 od 1.sijčnja 2010.god.

Taj iznos nije iznos najniže mirovine u 2010 već u 2009 godini.Za 2010 se još ne zna koji će iznos najniže mirovine biti.

 

Kako onda objasniti mirovinu HRVI-a sa :40% trajno, 200 dana borbenog sektora do 15.siječnja 1992, a ukupno 1017 dana borbenog sektora, naravno ima i status dragovoljca,26 godina čistog radnog staža bez benificiranog, a mirovina za siječanj 2010 je iznosila 2.298,36. Da, zaboravih da je HRVI od 1995.godine, a u mirovini od 2003.godine.

Da bi krenuli u možebitno ispravljanje pogrešaka u određivanju iznosa mirovine po tim rješenjima trebali bi nadopuniti svoj post podatkom: radi li se o općoj ili profesionalnoj nesposobnosti. Jer u slučaju profesionalne nesposobnosti ( i pod uvjetom da osoba ne radi sukladno preostaloj radnoj sposobnosti...) najniža braniteljska mirovina u 2009 je 1864,08 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tonka59.

pošt je u pitanju status HRVI imaš pravo ponovo pokrenuti

procijenu radne sposobnosti.

možda dobiješ veči omjer .

ako nedobiješ veči omjer tjeraj do Upravnog suda .

možeš samo dobiti.

obavezno i novije liječničke nalaze( osobito po dijagnozi po kojoj imaš status HRVI-da bi povečali omjer rat samo po istoj dijagnozi tražiti novu procijenu radne sposobnosti zbog pogoršanja),rješenje HRVI,potvrdu Ureda za obranu da si dragovoljac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetima. Sve je u redu, malo sam bila pukla taj dan kad sam to pisala jer sam već stvarno umorna od stalnog traženja pravde i čekanja. Naime, ja sam u 12.mj. dobila odluku Upravnog suda da se žalba u cijelosti prihvača kao osnovana, ali me ubijaju ovi sa mirovinskog jer ne šalju taj prokleti poziv.Ovaj forum ne bi trebao služiti za liječenje frustracija, ali nekad si tako nemočan i umoran da nemaš kontrolu nad samim sobom. No bez obzira na sve smatram da svi koji ne mogu ostvariti pravo, a imaju uvjete, neka idu na Upravni sud. Moramo se držati one "pravda je spora, ali dostižna".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija