Jump to content

mirovina


zoran36

Preporučene objave

zoran36 je napisao:

a za to povjerenstvo ce mi doci poziv pa da sada samo cekam?hvala ti jos jednom

 

 

...tako je, sad čekate poziv iz Tvrtkove 5 Zg,gdje budete pristupili vještačenju (ponesite sa sobom svu lj.dok).Prijedlog 1.st.vještaka,ide 2.st.povjerenstvu u ministarstvo branitelja,gdje se oni slože ili ne slože s 1.st.vještakom,te odrede nesposobnost....za to vrijeme primat čete akontaciju mirovine,sve do konačnog rješenja za mirovinu....

 

...želim Vam mnogo sreće ....mislim da će Vam trebati!! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bigtuna je napisao:

to je najvjerojatnije opča mirovina,sad češ par mjeseci čekati obračun da vidiš kolika če ti bit,ako si bia na hzmo

 

Nemora automatizmom biti opča nesposobnost za rad,prije sam mišljenja s obzirom na prvi izlazak da če biti profesionalna...

 

U tom slučaju iskoristiti pravo na uvečanu otpremninu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plemeniti je napisao:

...,prije sam mišljenja s obzirom na prvi izlazak da če biti profesionalna...U tom slučaju iskoristiti pravo na uvečanu otpremninu....

Najvjerojatnije će biti tako (profesionalna...), ali za bolju prognozu trebalo bi znati još nekoliko podataka (godine starosti, "civilno" obrazovanje - zanimanje, staž u civilstvu, zdravstveni karton,...).

U ovom slučaju (čl. 11 - profesionlna ...) nema uvećane otpremnine ( 525x mjeseci...) zbog Odluke ministra - na snazi od 21.12.2009.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

star sam 36 god...Radnog staza u civilstvu imam samo 3.mjeseca,sve ostalo imam u vojsci.jer ono dok sam bio mobiliziran nisam bio u radnom odnosu.kasnije sam poslije ostao u vojsci raditi.efektivno imam 15 godina staza u vojsci.bez onog sto sam bio mobiliziran od 01.07.94 do 10.09.95.Prosao sam sve lijecnicke preglede prije ulaska u gardisku brigadu i bio sam potpuno zdrav.2003.god.uhvatilo me srce i od tada imam problema sa srcem.pijem ljekove koje trebam trositi do kraja zivota jer se to sto imam na srcu neki čvorić ne moze se operirati.2006.ista ta komisija me je proglasila nesposobnim za ustrojbeno mjesto gardist,a sposobnim za dvs.Pa su me 2006.skinuli iz gardiske brigade i otisao sam raditi u drugu postrojbu koja nije gardiska.Da bi prosle godine ponovo isao na ljecnicki gdje su me sada proglasili nesposobnim za dvs.To je ukratko to sto se desavalo.Znaci radi srca su me skinuli iz vojske i salju me u invalidsku mirovinu po čl.11.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je reći bez detaljnijeg uvida od strane stručnije osobe (liječnik, vještak,...) u tok,tijek i obradu bolesti ( po Uredbi o medicinskoj dokumentaciji...). Moja prognoza (bolje rečeno neko nagađanje zasnovano na donekle dobrom poznavanju prakse provođenja pojedinih Uredbi..) je 60% za profesionalnu a 40% za opću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zoran36 je napisao:

...

ako dobijem profesionalnu kolika bi bila mirovina?

...

S obzirom na podatke koje znamo (nedostaje još samo koliko je točno sudjelovanje u DR i imaš li status dragovoljca) iznos mirovine možeš sam procjeniti tako da svoju neto plaću u prosincu 2009 ( prije odbijanja kredita i sličnih stavki...) pomnožiš s 0,5302. To je dosta gruba procjena, a za precizniji izračun bi trebalo znati godišnje (bruto) plaće od 1998 pa do (uključivo) 2009-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija