Jump to content

Voznja neregistriranog vozila-pomoc


bhdgiva

Preporučene objave

Dana 10.12.2009.g Upravljao sam osobnim vozilom koje sam dobio 2 dana prije toga od električara i zaustavila me je mobilna jedinica,e sada

1. Stara vlasnica vozilo nije odjavila i kad sam ja došao u Heinzelovu receno mi je da moram cekati oko 1mj, da iz PP Tresnjevka stigne prometna i tablice kako bi to napravio(odjavio jer je istekla vozacka jos 27.06.2008.g)

 

2.Auto sam vozio i to ako se sjecate tih dana po onoj najvecoj zimi 15o metara od kuce do benzinske po cigarete jer mi je rekao električar kak je bila zima da ga palim i provozam svaki dan par puta po ulici jer me nekaj jebao akomulator ili alternator pa da ga palim da vidi koliko ta zima utjece na njega,a i da je dobro da samo ne stoji pred zgradom

 

3.Mobilna jedinica me je zaustavila u ulici Djalskoga u smjeru juga jer sam se vracao sa OMV benzinse,a u obveznom prekrsajnom nalogu koji je stigao pise da sam se kretao Planinskom u smjeru istoka,sto nema veze sa istinom nit mozgom

 

4.Rekao sam momcima iz mobilne da sam auto htio regat al nisam mogao jer vec nakon 3tj, iz PP Tresnjevka nisu stigli papiri i da ga zelim popravit i biti siguran da je ful ispravan jer sam ga zelio poklonio sestri koja treba roditi oko 08.03.2010.,a nema vozilo,a svi znamo koliko trudnici u tako visokoj trudnoci to znaci(jos sam ju iznenadio poklonom)

 

E sad,dal postoji mogucnost da ja tu zbog krivog cinjenicnog stanja prodjem bez sankcija ili ima li tko kakvu ideju sta mi je najbolje napravit,imam jos 5 dana da se zalim.

 

Hvala Unaprijed...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zar nema nikoga da kaze covjeku sta da radi...

Da se razumijemo,svjestan sam da nisam smio vozit taj auto jer je neregistriran,ali ja sam ga zelio regat jos recimo tj, dana prije nego kaj su me zaustavili,a u Heinzelovoj mi je gđa. rekla da nisu stigle prometna i tablica iz PP Tresnjevke pa da moram cekat...

Vani je biulo -15 tu noc ziher i htio sam vidjeti hoce li uopce zaverglat,i kad sam ga upalio reko,skoci po pljuge taman ga malo razradis,i tu su oni mene vidjeli i krenuli zamnom,nisam nikoga ugrozavao u 00:10h jer po toj zimi nikog nije ni bilo na cesti,a kazem vozio sam 150m max. koliko imam od kuce do podvoznjaka prije benzinske i sve to u uluci Djalskoga,a oni napisali da sam se kretao u smjeru istoka Planinskom Ul. Sto nema veze s istinom...

Da li mogu samo na temelju te tvrdnje(znaci smjer kretanja)jer je definitivno lazna napisati prigovor sa tim naznacenim

da me oslobode kazne)

 

Hval jos jednom i dajte pomozite jer love nemam,a i ne dam za ovakve gluposti..

 

Biljezim se sa Stovanjem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete prigovoriti na mjesto počinjenja prekršaja, nakon čega će sud pozvati policajca koji će reći točno mjesto.

Sve ovo što ste naveli kao moguće olakotne okolnosti, sud će glatko odbaciti-zakon je više nego jasan. Jedino što možete je tražiti odnosno zamoliti sud ublažavanje kazne, a to što vi nemate baš volje za plaćanjem kazne, i nije toliko bitno jer će oni kad tad i ovako ili onako naplatiti tu kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa to ja vas pitam koja bi mogla biti olakotna okolnost,da sam napravio glupost toga sam svjestan,ali sve u dobroj volji da popravim auto prije nego mi sestra rodi da joj ga mogu poklonit jer kak ce s malom bebom bez auta(bolnica itd.)

Zato molim ako ima itko kakvu ideju ili savjet dobro bi mi dosao...

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Da ne otvaram novu temu ovdje ću opisati svoju situaciju:

 

Suprug je kupio polovni auto 15.03.auto je odjavljen i prometna i dobivene su probne pločice.Registriran do 30.10 2010 godine.

 

30.03. zaustavlja nas policajac tvrdi da vozimo neregistrirano vozilo suprug to opovrgava. policajac uzima broj šasije, pregledava prometnu, vozačku i savjetuje da ne vozimo taj auto. Znači nikakav zapisnik,ništa potpisano.

 

Odjednom stiže prekršajni obvezni nalog na 2000,00 kn zbog vožnje neregistriranog vozila i bez registarskih oznaka prema članku 238. st.7.

 

E sad moje viđenje svega je da je vozilo registrirano ali je istekao rok za probne registarske oznake 29.03.( znači jedan dan je rok prekoračen) za što je kazna 300,00 kn. Isto tako prekršaj je što je istekla prometna dozvola isto 29.03. ali se u nalogu spominje samo registracija a ne i prometna dozvola.

 

E sad molim pomoć da li da pišem prigovor i da li sam ja uopće dobro sebi sastavila u glavi ovu cijelu priču.

Hvala

 

p.s. u međuvremenu su tablice zamjenjene s pravima izvađena nova prometna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odjavljeno vozilo nije registrirano vozilo.

 

Netočno navodite da je registriran do 30.01.2010. godine.

 

Pokusne oznake nemaju prometnu dozvolu već potvrdu.

 

Zakon propisuje kaznu od 300 kuna za istek pokusnih oznaka.

 

To je novina u zakonu, nepromišljena, čista "rupa".

 

Ne navodi se rok isteka pokusnih oznaka.

 

Ne navodi se ovlaštenje policije da oduzme te pokusne oznake.

 

Nema naznaka da je zakonodavac uočio svoju grešku, niti da je kani ispraviti.

 

U pripremi su izmjene i dopune zakona, živi bili pa vidjeli. Nadam se da će ovaj odgovor netko odozgor pročitati.

 

Jednostavno pišite prigovor i navedite da priznajete prekršaj iz čl. 239. st. 8. ZSPC-a.

 

Možda vam slijedi prekršajni nalog od 5.000 kuna zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odjavljeno vozilo nije registrirano.

 

Istina je da tehnički pregled važi do datuma kojeg ste naveli, ali sam tehnički pregled nije dovoljan za status registriranog vozila.

 

Bivši vlasnik sa danom odjave vozila, uz prikaz potvrde o odjavi, ima pravo otkupiti dio neiskorištene police automobilskog osiguranja od dana odjave do tog 30.10., ali umanjeno za dio plaćenog poreza.

 

Vaša je polica istekla danom isteka pokusne oznake.

 

Policajac kojemu je stalo do kvalitete obavljenog posla, trebao bi izvršiti provjeru u osiguravajućoj kući bivšeg vlasnika vozila, da li je prethodna polica još uvijek "živa", nakon čega odlučuje da li da vam piše kaznu ili ne.

 

Kazna je od 5.000 do 20.000 kuna, ali se da smanjiti i ispod 2.000 kuna.

 

Ako vam i stigne ta kazna po polici osiguranja ne preostaje vam ništa drugo nego provjeriti da li je i kada stara polica otkupljena.

 

Osobno ja, kad prodajem vozilo, istog dana otkupljujem policu i stečeni bonus koristim pri uplati police novog vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija