Jump to content

Zaštićeni najmoprim


Don222

Preporučene objave

Poštovani,

Ovim putem molim Vas za pomoć-savijet, jer Vi ste mi možda "zadnja" šansa da nešto riješim obzirom na godine (60).

Dozvolite da Vas najkrače moguće uvedem u problem.Već 30 godina vodim dva odvojena postupka radi stjecanja prava na stan. Upravni postupak o pravu na zamjenu stanarskih prava u privatnom vlasništvu(po tužbi vlasnika) trajao je 26 godina,u dvije države(SFRJ i RH)koji smo pravomoćno dobili, i drugi, tužba građanskom sudu (ZG) za potpisivanje ugovora o zaštićenom najmoprimu,sada traje 4 godine, uz dvije promjene suca i jednom parnicom godišnje.

Do sad smo (tri člana domaćinstva) promijenili 4 odvjetnika i svi su obećavali da "nema problema" .Sve se vodi na moju suprugu. U tijeku tih 30 godina, nakon 20, od oca sam darovnim ugovorom dobio mali stan,28 m2 koji sam prodao i kupio na moru kamenu kuću 70 m2 i obnovio. Iako mi je sadašnji odvjetnik na početku rekao da je to nebitno jer to nije bračna stečevina i nekretnina nije u istoj županiji sada najedamput ispada da je to možebitni problem jer sud sudi ne po zakonu nego po praksi !!??Također odvjetnik kaže da je u jednom neformalnom kontaktu sa sucem isti izjavio da "ne zna što će s tim".

Moja pitanja su:

- možemo li mi sklopiti ugovor o zaštićenom najmoprimu(po kojoj osnovi i kako to dokazati sudu)?

zar nismo u prethodnom upravnom postupku dokazali da smo imali stanarsko pravo pa tim slijedom....

- trebamo li mijenjati odvjetnika i tražiti izuzeće suca i koliko je to dobro riješenje -koji je % otkupne cijene neuseljivog stana i po kojem propisu ili praksi?

P.S. Nezaposlen sam desetak godina i nemamo novca za skupe odvjetničke timove a trebao bi "mahera" za stanarska prava.

Hvala i lijepi pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postovanje!

dakle ako sam dobro razumio vi ste u stanu koji nije u vasem vlasnistvu i trazite svoj status zasticenog najmoprimca a imate drugu useljivu nekretninu? zakon je jasan po tome pitanju a i sudska praksa, pa ce najvjerojatnije ispast da ce te dobiti status zasticenog najmoprimca ali sa slobodnougovorenom najamninom (znaci placati ce te trzisnu cijenu najma) jer imate u posjedu useljivu nekretninu (nama veze sto nije u istoj zupaniji)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija