Jump to content

Molim savjet


ganesha

Preporučene objave

Poštovanje

Evo da iznesem problematiku pa molim za pomoć i savjet.

Od supruga sam otišla u srpnju 2008. zajedno sa kćerkicom koja je tad imala 3,5 g. Nakon svađe i prijetnji bosonoga na policiju.Praktički sam pobjegla od nasilnog i grubog čovjeka koji me 4 godine psihički,emotivno i verbalno zlostavljao.

Pokrenula sam tužbu za razvod braka ali otac mog djeteta se protivi i želi skrbništvo.

Imam 32 godine,radim,VŠS,a on je 4 godine mlađi,isto radi i ima SSS.

Privremenim rješenjem suda dijete je dodijeljeno meni,a njemu su određeni kontakti,za koje sam tražila da ih sam odredi jer radi u smjenama pa da bude sa njom kad to njemu paše,tako da je viđa 2x tjedno jedan dan na 2 sata,a drugi dan popodne i noć,s time da ju to slijedeće jutro mora odvest u vrtić,te svaki drugi vikend subotu i nedjelju.On dijete ne vodi u vrtić,ne pošuje vrijeme dovođenja,pa se zna desiti da umjesto u 19 ju dovede i u 21,Uglavnom,ne drži se te odredbe i znao ju je zadržati i po 3 ili 4 dana prilikom čega sam intervenirala i policiju na preporuku Centra za socijalnu skrb.

Uglavnom,nakon obrade centra za soc skrb donešeno je rješenje u kojem stoji da dijete ide meni,a ocu kontakti,i to je poslano na sud još pred godinu dana.Od tada smo imali 4 rasprave.Na onoj u 9. mjesecu prošle godine ništa nije riješeno jer je sutkinja izjavila da nije dobila rješenje od centra,nakon čega sam ja kontaktirala centar i rečeno mi je da je to poslano još prije pola godine.Nadalje,na raspravi u 11.mjesecu za koju je moj odvjetnik pisao požurnicu ista stvar,pa sam ja na kraju ostala u sudnici i rekla da mi nije jasno jer da centar tvrdi da je to poslano,pa je zapisničarka taj spis uredno izvukla sa police sa knjigama sa strane.Slijedeća rasprava je bila u siječnju ove godine di je sutkinja vidjela to,ali i odluku centra o nadzoru nad kontaktima koja je dodijeljena baš iz tog razloga što se otac ne pridržava dogovora,pa se opet ništa nije riješilo jer je donesla odluku da želi čuti i osobu sa nadzora i osobe sa centra.

To je bilo jučer i opet ništa jer je dozvolila njemu rok od 14 dana za uplatu svote novca koja je potrebna za sudsko psihološko vještačenje u zagrebu,ne znam točno gdje za procjenu roditeljske sposobnosti.

Sociolog sa centra za soc skrb je izjavila da ostaje pri mišljenju da dijete ide meni,a osoba sa nadzora je njega okarakterizirala kao brižnog i strpljivog oca koji je popustljiv,a mene kao krutu i nefleksibilnu,iako je meni govorila da je on taj koji pretjeruje,da se sa njime ne može,da ga ne može poloviti u tim njegovim smjenama i slične stvari,U niti jednom trenutku nije pokazala da sam ja kruta i da bih trebala drugačije,jer sam ja popustljiva i ne bunim se ako zakasni pola sata ili slično,ali ako zakasni dva sata e onda sam to rekla,ali niti jedan od mojih problema nije bio spomenut već se raspravljalo o njegovima.Došlo je do potpune zamjene uloga,a ja se tamo moram braniti od njegovih optužbi koje nisu istinite ali ih i sutkinja prihvati kao neke neutemeljene činjenice i dozvoli mu i da me vrijeđa i on i njegova odvjetnica,a kada moj odvjetnik traži da to uđe u zapisnik ona to ne dozvoljava jer kaže da u njenoj sudnici ona diktira u zapisnik,da je to njen zapisničar i slične stvari.

Moram napomenuti da je otac mog djeteta izrazito bezobrazna i podmukla osoba koja igra prljavo,izokreće stvari,stalno me slijedi i kontrolira,a njima glumi brižnog oca kojem je stalo do djeteta.Prijetio mi je i prije da će me sustavno uništiti i da će mi uzeti dijete.Da napomenem da sam nakon odlaska uredila potkrovni stan kod svojih roditelja,da ništa još svoje od tamo nisam uzela osim odjeće za sebe i curicu,te njenih igračaka.On je unatrag 4 mjeseca uplatio po 700,oo kn za nju i to po napomeni iste sutkinje,ali do tada ništa.Sve je ostalo tamo,iako sam uglavnom sve ja kupila,a i auto i motor su također njegovi i ostali mu.

Zanima me da li sam subjektivna ili tu stvarno nešto ne štima,da li je ponašanje sutkinje u redu,da li se i na koji način ona može izuzeti iz slučaja i općenito kome da se obratim i šta da napravim?

Unaprijed puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala

To mi savjetovalo nekoliko osoba koje su bile u sličnoj situaciji ili su na neki način pravno potkovane.

Samo pošto dotična sutkinja tvrdi da u njenoj sudnici prilikom brakorazvodne parnice nema sudske prakse jer se sve svodi na dogovor između stranaka u postupku,zanimalo bi me di je tu granica,da li ima netko tko je doživio sličnu situaciju i kako se razriješilo.

Koji su konkretni razlozi na temelju kojih se može tražiti izuzeće sudca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija