Jump to content

kako iseliti susjeda


agm

Preporučene objave

molim da mi pomognete u riješavanju problema s susjedima. Kupio sam u 12mj. 2009g. nekretninu od Grada na javnom natječaju.Ali na djelu kupljene čestice susjedi su sedamdesetih bez ikakvih dozvola izgradili garažu a ispod nje septičku jamu .Napominjem da sam prije kupnje te nekretnine bili u najmu djela iste kod grada(30 godina). Prije 15.dana Grad ih je obavjestio da mi je nekretnina prodana i da se isele iz nje i sad počinje vrijeđanje i td.Navodim da sam nekretninu isplatio ,izvršio sam upis u gruntovnicu i katastar te posjedujem vlasnički i katastarski list.Što mi je činiti? Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi trebate ustati tužbom za povrat vlasništva i posjeda ,kao dokaz služiti će kupoprodajni ugovor i plaćena cijena . Prije toga

 

trebate provjeriti da li je susjed imao dozvolu za gradnju i nečije dopuštenje recimo ranijeg korisnika .U tom slučaju susjed je u zakonitom posjedu i može tražiti utvrđivanje vlasništva na temelju dosijelosti,.

Protiv Vaše tužbe može uložiti prigovor promašene pasivne legitimacije ,da ne drži Vaš posjed je je on u zakonitom posjedu dugi niz godina i da su se stekli uvjeti za stjecanje vlasništva dosijelošću .

 

Vi trebate savjet pravno educirane osobe koja Vas nakon što ispita situaciju može savjetovati da li se upuštati u parnicu ili ne kako se ne bi izložili bespotrebnim sudskim troškovima i troškovima odvjetnika .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija