Jump to content

Prigovor na obvezni prekršajni nalog - alkohol u krvi


Chabby

Preporučene objave

Dragi forumaši, molim vas da mi udijelite koji savjet o tome što činiti.

 

Sinoć sam nakon nekoliko čaša piva sjeo u auto, i naravno, zaustavila me prometna policija. Dobrovoljno pristajem na alkotestiranje, izmjerena koncentracija alkohola u krvi je 0,72 g/kg, odnosno 0,62 g/kg (dopuštena pogreška mjerenja). Uručen mi je obavezni prekršajni nalog u kojem se izriče kazna od 2000 kn (što je u ovom slučaju zakonski maksimum).

 

U svakom slučaju, svjestan sam svoje pogreške, ne odbacujem odgovornost, no uz najbolju volju nemam toliko novaca. Student sam, nezaposlen, vrijeme je upisa u semestar i nemam otkuda platiti kaznu. Moje pitanje je što dalje? Da li pisati prigovor na nalog (odnosno na izrečenu kaznu, koja je po mom mišljenju predrastična s obzirom da ne spadam u kategoriju mladih vozača do 24 godine, dakle dopuštena koncentracija mi je 0,50 g/kg + navodeći sve ostale olakotne okolnosti prekršaja) ili jednostavno ne platiti?? Što me čeka ako ne platim kaznu?

 

Hvala vam na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru! Postavio bih još nekoliko pitanja, pa bih vas molio da odgovorite.

 

1. Jesam li u obrazloženju prigovora vezan određenim stilom pisanja? S obzirom da sam student prava (još do prekršajnog nisam stigao), mogu li obrazloženje napisati "pravnički", npr. pozvati se na čl. ZP-a koji određuje da sud treba uzeti u obzir imovinsku situaciju okrivljenika, navesti ostala pravila za odmjeravanje kazne - sve primjenjivo na moj slučaj itd. ili se držati više "laičkog" stila pisanja?

 

2. Smije li osoba protiv koje se vodi prekšajni postupak otputovati u inozemstvo? Uskoro me očekuje jedno putovanje pa ne bih htio da me vođenje postupka onemogući u tome?

 

TNX

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija