Jump to content

Problemi sa policajcem - pomoć


gogoknez

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Danas sam imao dva neugodna susreta s jednim te istim policajcem u Osijeku. Stajao sam na semaforu čekajući zeleno svjetlo. Uzeo sam mobitel u ruke da vidim koliko je sati, staje policajac u automobilu pokraj mene i kaže da ga sljedim do prvog parkinga. Tako sam i napravio. Nakon što sam mu dao dokumente, rekao je da me zaustavio zbog razgovora na mobitel za vrijeme vožnje!? Stajao sam na crvenom na semaforu i samo pogledo koliko je sati. Reko dobro. Napiše mi 500 kn kazne. Zatim, ne radi mi lijevi far na autu (kad sam kretao od kuće radio je, vjerojatno je pregorila žarulja tokom vožnje), paf još 700 kn (nisam siguran jel treba sad po zakonu biti upaljeno svjetlo na automobilu po danu ili samo za vrijeme zimskog računanja vremena). Gleda papire od automobila (napominjem da sam kupio automobil prije tjedan dana te da još nisam prepiso na sebe i platio porez), gospodine zakasnili ste sa plačanjem poreza, rok vam je tjedan dana (a na kupoprodajnom ugovoru lijepo piše 14 dana). Gleda snagu vozila, 90Kw, ja imam 23 godine, mladi ste vozač, ne smijete voziti ovaj automobil!? Ja položio 2004. godine vozački, jedino što me kačilo je onaj zakon na 2 godine probne vozačke i to za 1 dan me zakačilo. Napiše mi i tu kaznu. Pa mi počeo zaj... zbog broja na tablici (uglavnom, stari vlasnik je tražio posebnu tablicu sa posebnim brojevima da mu izrade). Nakon svega toga, "pušta" me sa 3 kazne i kaže, pazite kako vozite taj automobil i onak bezobrazno se nasmije. Odem ja na posao. Nakon 4 sata, nađem se sa šefom ispred Bille da mu prebacim robu u njegov automobil koju sam pokupio u trgovinama zbog neispraven deklaracije. Skužim tog istog policajca kako podiže novac sa bankomata u sklopu Bille. Kažem šefu ajmo okolo, ovaj me danas zaustavio i napiso mi more kazni, da me opet ne gnjavi. Dok smo nas dvojica prebacivali robu iz jednog u drugi auto, evo gospodina sa početka priče kod nas dvojice. Dobar dan, dobar dan, šta vi to radite. Mi mu ljepo objasnimo da prebacujemo robu koja se vrača proizvođaču zbog neispravne deklaracije, te moj šef mu pokazuje ovjerene papire koje sam dobio prilikom otpisa robe u trgovačkim centrima. Ali ovaj ne želi ni čut o ikakvim papirima. Problem je što ja kod sebe nemam papire od robe koja je u mom autu, a prije nego se on pojavio, papire sam predao svom šefu. Uzo nam je osobne, popisao nas, i meni rekao da sam mu odma bio sumnjiv kad me zaustavio zbog mobitela, tako mlad a vozi mercedes, još tablice koje su na njemu, vamo tamo. Reko mi je kao da će me opet uhvatit i evo sad me uhvatio u švercanju ukradene robe. Još me izvrijeđo i rekao mi da sam mafijaš, da sam rano počeo sa takvim stvarima i da mi je mjesto iza rešetaka, a da će to biti jako brzo. I na kraju da očekujem poziv na sud na kućnu adresu.

Meni je prekipilo, ali suzdržavo sam se da mu išta kažem da ne bi završio u postaji još, da si ne navučem još problema.

Došao sam kući sa tri velike kazne, za koje smatram da nisam kriv + ovo na kraju dana. Jedino što imam od njegovih podataka je broj značke koji je upisan na kaznama koje mi je danas napisao. Šta Vi mislite o svemu ovome? Šta mi je najpametnije da napravim u ovakvoj situaciji? Ja ga želim tužiti zbog svega što mi je napravio danas, ali ne znam kako da sastavim tužbu niti kome da ju uputim. Vozim evo već 6. godinu i do sada nikakav prekršaj nisam imao, baš ništa. Sve do danas.

Svaki savjet je dobrodošao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Imao si peh naletiti na "milicajca":))

Za mobitel će biti malo problematično dokazati da ga nisi koristio. ako si siguran da nisi, inzistiraj da sud zatraži ispis poziva od operatera u vremenu koje je navedeno kao počinjenje prekršaja. Prema novom ZSPCu obvezan si imati upaljena kratka svijetla na vozilu u vremenu zimskog računanja vremena. Isto tako prema novom ZSPCu mladi vozač je osoba od 16-24 godine. Glede "švercane robe" sada je malo kasno biti pametan, policijski službenik je ovlašten na licu mjesta obaviti vanjski pregled vozila, a za sve ostalo mu treba tvoj pristanak ili sudski nalog, tako da znaš za ubuduće.

Ako si baš voljan natezati se s milicajcem i imaš svjedoka koji će potvrditi sve ovo, predlažem odlazak u nadležnu policijsku postaju (na formularu kazne piše kojoj pol. postaji policijski službenik pripada), te podnesi pritužbu po kojoj će se pokrenuti disciplinski postupak protiv djelatnika pod navedenim brojem značke. Više od toga bilo bi uzaludno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija