Jump to content

Postporođajna depresija


Mirjana75

Preporučene objave

Šta napraviti kada "stručnjaci" u CZSS povjeruju ocu da je majka patila od postporođajne depresije (i prema njegovim riječima još uvijek boluje od iste, kćer mi sada ima 6 godina), a oni bez provjere (ni liječničkog kartona, ni izlaskom na teren, ni razgovorom sa svjedocima) povjeruju u to i napišu mišljenje da je ipak otac u maloj prednosti (i kao razlog navode tu depresiju)?

Koliko sam čula, Sud najčešće uvažava Mišljenje Centra.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, što znači "povjeruju", ako ne postoji medicinska dokumentacija...nije to samo tako baš tj. ne bi trebalo biti

Uglavnom, pogledajte NN 32/05 i pogledajte Pravilnik o osnovnim elementima (ima 6 čl.) koje treba sadržavati stručno mišljenje u postupku posredovanja prije razvoda koje donoso ministar zdravstva i soc. skrbi..Pa ćete vidjet što je sve CZSS bio dužan, a nije utvrdio u postupku, a onda na takvo Izvješće CZSS prigovorit podneskom nadležnom sudu, a i CZSS koji je donio takvo Izvješće

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Povjeruju" znači da su povjerovali mom suprugu kada je rekao da sam bolovala, i da još uvijek bolujem od depresije. Mene su pitali o raspoloženju nakon poroda, a ja sam im rekla (jer mi ni na kraj pameti nije bilo da je tako nešto rekao socijalnoj radnici i psihologu na razgovoru u Centru) da sam imala fizičke poteškoće nakon poroda (dva puta šivana, teška anemija i nemogućnost zarastanja rane), i da sam se teže vratila u "normalan" život. Nisam išla doktorima (u vezi depresije) jer je nije ni bilo, a svi bračni problemi kada su se pojavili bili su okarakterizirani kao moje mušice jer sam depresivna, i to je bio odgovor na sve probleme.

Moja rečenica da sam se teže vratila u normalan život (naglasila sam da je to trajalo oko 2 mjeseca) bilo im je dosta da napišu da smo OBADVOJE rekli kako sam depresivna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Mirjana75, u potpunosti se slažem s vama da je CZSS institucija koja posao obavlja krajnje neprofesionalno (ne želim uvrijediti iznimke). Vjerujem vam da su povjerovali u tvrdnju vašeg bivšeg supruga onako naprečac, bez provjere. Slična situacija se dogodila i meni i mom dečku koji je tražio skrbništvo nad svojom djecom. I ono što ste u prijašnjem postu rekli kako je on "dominantan mužijak" izgleda najviše pali u Centru.

Nekada se čini da oni svoja mišljenja priklanjaju onome tko više viče i tko je prepredeniji u postupku.

Moj savjet vam je, svaki prigovor im šaljite pismenim putem jer jedino tako oni neke stvari uvode u dokumentaciju vašeg slučaja. Sve ono što ste samo usmeno rekli možete mačku objesiti o rep. Ako nešto telefonski javite Centru, pobrinite se da im to uputite i pismenim putem, poštom, preporučeno.

Žalosno je i ovo, ali morat ćete skupljati HRPU dokaza, i onih najmanjih da dokažete svoju pozitivnu volju i to da ste u pravu.

Jedino što nas sve može utješiti je taj Obiteljski sud, koji je krenuo od 1.1., iako su oni zeleni pa suci odbijaju uzimati te slučajeve zbog manjka prakse. I jos jedna otegotna okolnost je to da uvažavaju mišljenje Centra.

Sretno, jer će vam uistinu trebati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija