Jump to content

poziv osuđeniku


tia22

Preporučene objave

Treba mi vaš savjet! Krajem 2008. godine napravila sam prekršaj prekoračenja brzine, kazna mi je bila 1000 kn + sudski troškovi. Kaznu nisam odmah platila, nakon par mjeseci dobila sam sa porezne uprave rješenje o ovrhi, kada sam to dobila kaznu i sudske troškove sam platila, uplatnicom koju sam dobila od policajca koji me je zaustavio. Problem je u tome, što sam jučer sa prekršajnog suda dobila kuvertu u kojoj piše da s obzirom da kaznu nisam platila da se u roku 3 dana javim sudcu za prekršaje radi služenja zatvorske kazne od 4 dana. Stvar je u tome što sam ja tu kaznu platila i nije mi jasno zašto mi je to sada došlo i što da učinimi??Problem je što nažalost uplatnicu nakon šta sam platila nisam sačuvala.Jutros sam otišla kod toga sudca i objasnila situaciju, on je reka da on nema evidentirano da je kazna plačena i da će provjeriti pa mi se javiti. Molim vas za savjet, što da radim???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čekaj da ti se sudac javi. Dotični će kontaktirati odjel za izvršenje suda, ili ti to napravi osobno, oni će provjeriti, bilo u svojoj evidenciji, bilo kroz evidenciju porezne uprave i donijeti rješenje o obustavi izvršenja kazne.

Inače, uvijek kada po presudi suda platiš novčanu kaznu pisarnici suda teba dostaviti preslik uplatnica da ne dođe do ove situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u svakom slučaju red čekanja za odsluženje zatvorske kazne na području suda gdje ja živim (osim kod slučajeva obiteljskog nasilja) iznosi 2-3 godine, a vjerujem da ni drugdje nije bajnija situacija, tako da imaš više nego dovoljno vremena riješiti svoju situaciju. Svejedno preporučam posjetiti odjel izvršenja kazni suda uskoro da bi bila sigurna da si se toga riješila.

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija