Jump to content

Onemogucena rekonstrukcija/izgradnja zamjenskog objekta?


ArtzieF

Preporučene objave

Poštovani,

imamo specifičan problem, navodno jedinstven, pa vas molim za bilo kakav savjet koji bi nam mogao barem malo pomoći. :place:

 

 

Na parceli veličine 420 m2 1945. godine uz valjanu građevinsku dozvolu izgrađena su dva objekta, jedan stambeni od 90m2 i drugi kao mala pomoćna zgrada od 30m2.

 

2000. godine dotični su srušili tu pomoćnu zgradu i napravili bez dozvole novi objekt od cca 170m2, inspekcija je donjela rješenje o uklanjanju objekta ali rješenje još nije provedeno.

 

 

Parcelacija zemljišta nije moguća zbog male kvadrature, pa smo prisiljeni na "suradnju".

 

Naš legalni stambeni objekt sa valjanom građevinskom dozvolom je dotrajao, zapušten i ne zadovoljava osnovne uvjete za stanovanje i uporabu pa smo iz njega morali iseliti.

 

Naša želja je rekonstrukcija objekta u postojećim gabaritima bez ikakve nadogradnje, ili gradnja zamjenskog objekta također u postojećim gabaritima.

 

Kada smo se na općini pokušali raspitati za naše mogućnosti, grube smo odbijeni sa jednom jedinom rečenicom:

"Na ovoj parceli nalazi se ilegalan objekt, zbog toga je cijela čestica ilegalna i nikakvi zahvati na parceli nisu dozvoljeni."

 

Da li je to istinita informacija?

Da li nas uistinu toliko ograničava ovaj ilegalno izgrađeni objekt (napominjem da ga nismo mi izgradili :-D ) i kako je moguće da mi koji imamo valjanu građevinsku dozvolu i legalan stambeni objekt ne možemo ništa poduzeti da si osiguramo normalne životne uvjete?????? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija