Jump to content

Zamolba-HITNOOO!!!


anonimno

Preporučene objave

Parkirao sam automobil na pločniku,dolazi policajac i pauk..ne znam jesu me slikali,ali vjerojatno jesu..

kazna iznosi 400,00kn po čl.82 st.4 prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama.. policajac mi je rekao da mogu napisati zamolbu postaji prometne policije ako ne želim platiti kaznu..

redovan sam student i nemam baš novaca za plaćanje kazne.. Što bih trebao navesti u toj zamolbi da ne moram platiti?kako zamolba okvirno treba izgledati?ako se ne isplati pisati tu zamolbu da čekam da dodje poziv sa suda pa da odaberem dobrotvorni rad..kojeg zapravo ne moram obaviti jer nemam gdje?jel u tom slučaju snosim kakve sudske troškove? ...ili postoji neka druga mogućnost da izbjegnem plaćanje? usput-već sam kažnjavan..kazne tipa-mob,pojas..itd

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uručio mi je uplatnicu..

 

ako ne platis to u roku 8 dana slijedi prek nalog od policije s kojim stize i cca 150kn troskova. na taj nalog mozes prigovarati, ako prgovaras ide se u prek postupak (sto dalje podize roskove). ako ne prigovaras, kaznu ne moras platiti (troskove moras) i cekas poziv od suda da se ocitujes pristajes li na zamjenu kazne za taj rad... ne znam o cemu prica policajac, kakve zamolbe?! nema zakonske osnove po kojoj bi policija mogla oprastati i stornirati vec utvrdjene prekrsaje, pa ti je to vjerojatno rekao tek tako, da ga ne gnjavis/moljakas tamo na licu mjesta....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vam je izdano izvješće o počinjenom prekršaju, pa i u slučaju da Vam je izdan prekršajni nalogm možete napisati molbu naslovljenu načelniku Policijske uprave kojom tražite da vam se zbog izuzetno lošeg materijalno financijskog stanja i slično izrekne mjera "PISANOG UPOZORENJA".

Isto se može izdati samo ako do sada niste u zadnjih 12 mjeseci pismeno upozoreni za bilo koji prekršaj ili kažnjeni za isti.

U molbi se pozovite na broj izvješća ili prekršajnog naloga, te navedite neke olakotne okolnosti pod kojima je prekršaj počinjen. Potom da ste svjesni da ste počinili prekršaj, te da istie i slične u buduće nećete činiti. Isto je predviđeno Novim Zakonom o sigurnosti na cestama iz 2004. godine, a mjeru mogu na mjestu prekršaja primjenjivati policisjki službenici. Međutim, iz osobnog iskustva mogu reći da mjeru mogu, ali i ne moraju u uvodno dva slučaja izreći i načelnici PP/PP na traženje počinitelja prekršaja. Treba voditi računa da se zahtjev uputi što prije kako nalog nebi postao pravomoćan, odnosno da se u slučaju dobivanja izvješća o počinjenom prekršaju ne idza Prekršajni nalog od strane PP/PU.

Neki će reći da ovo ne pali, međutim bez obzira na sve pravne mogućnosti ovog instituta zamjene Novčane kazne za mjeru pisanog upozorenja se primjenjuju. Kako ovo ide Vama u korist, pokušajte.

Nakon upućene zamolbe PU, trebali bi dobiti pisani odgovor da vam je zahtjev odbijen, ili u suprotnom odluku o izricanju mjere pisanog upozorenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija