Jump to content

Prijetnja putem interneta


astro-riba

Preporučene objave

Na jednom forumu prijetio mi je jedan forumaš,a evo i dokaza

http://i20.photobucket.com/albums/b226/astro-riba/prijetnja1.jpg

Objavila sam to na tom forumu i on mi je rekao citiram:"TO SU EDITIRANI POSTOVI. RIBA TUŽIT ĆU TE ZA KLEVETU I DUŠEVNE BOLI KOJE MI NANOSIŠ. SAMO SE TI IGRAJ, MISLIM DA SI I UPOZNATA SA TIM TUŽBAMA....

...VARALICO ".Što ona može učiniti po tom postupku? Ne znam kako da se izrazim.I mislim da nije važno kako je do toga došlo već ono što je napisao.Hvala!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijetnja je prijetnja bez obzira na koji način bila upućena..izravno, telefonski, pismom, sms-om i sl.

 

nije baš da nije važno kako je došlo do tih prijetećih riječi..važno je sve što je prethodilo kako bi se moglo zaključiti da li se radi o kaznenom djelu ili ne..važno je i to da li su te osobe nastavile dolaziti u kontakt nakon izrečenih prijetnji i što je pri tome bilo...

važno je utvrditi i motiv upućivanja prijetnji, jednako kao i motiv prijavljivanja te osobe..

ukoliko doista mislite da ničim niste izazvali suprotnu stranu i da postoji velika mogućnost da ta osoba ostvari svoje prijetnje, prijavite stvar policiji, a oni će dalje odraditi svoj dio posla..

 

ja jedino ne vidim tu prijetnju koju spominjete i od koje vas je strah...

mislite na ovo - "tužit ću te...."?

ako je to to, onda ne bi bila prijetnja, jer čovjek "prijeti" da će koristiti redovan pravni put da nešto dokaže..tužbom...ako ničim niste izazvali taj njegov postupak, nemate se razloga ničega niti bojati..

ako ste mislili na ono "pazi da se ne posklizneš..", pa još uz to i njegov trud da sazna telefonski broj (a time i adresu), opet bi se moralo pročačkati malo dublje i vidjeti kako je i zašto do tako nečega došlo..

očigledno je da ste s tom osobom već komunicirali, razmjenjivali mišljenja, možda se i sukobili oko njih, nešto obećali, napravili ili obrnuto...nešto je bilo...sada kad je to prešlo granicu uobičajene pristojnosti i dinstance među stranama, kada je zašao u vašu privatnost i otkrio ju, osjećate se ugroženo...to je ipak forum, na kojemu sudjeluju ljudi različitih godina, osobina i karakteristika, koje ne možete znati..to su i prednosti i mane takvog načina komuniciranja, a kojih ste sigurna sam bili svjesni kada ste započinjali razgovore..

bude li se nešto iz tog virtualnog svijeta prenijelo u realni , svakako - kontaktirajte policiju... (snimite i sačuvajte poruke!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo zahvaljujem vam se na odgovoru .Mene je dosta prestrašio ovaj di "pazi da se ne posklizneš.." jer pošto sam nezaposlena on aludira na to kak mi je bolje da ne izlazim iz stana. A moje ime je saznao tako što sam mu poslala link na svoju fotku di je pisalo moje ime,a pošto jedino ja u Hrvatskoj imam to ime (bar je na netu tako) nije teško proguglati i pronaći prezime.Istina je da sam se sukobila s njim preko p.m.-a,a što je još gore on je na tom forumu admin.Stvar je u tome da sam mu rekla da pretjeruje u šalama,a on meni da se skuliram i mic po mic dobih ja tu poruku na p.m.Inače frend mi je savjetovao da to tamo objavim kako on ne bi govorio kako lažem ( a taj frend mi je to i napravio u photoshopu a ja uploadala na server). Tužbe se ne bojim jer on samo omogućava meni da saznam njegove podatke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
Vidim da ste stvarno od pomoći,u svakom slučaju zahvaljujem na pažnji.

 

i velis 2 sata ti nitko nije odgovorio na post i to je razlog za spocitavanje? bogami svemirska ribo zahtjevna si ti forumasica, nitko ovdje nije duzan 24 sata dnevno dezurati i besplatno te servisirati informacijama...

vidi ovako astralna ribo: ako smatras da ti u ovom trenutku prijeti direktna i neposredna opasnost, onda zoves 92, a ne pises post na forumu jer oni koji se odazivaju na 92 su ti kojma je duznost i koji su organizirani, osposobljeni i opremljeni promptno reagirati s ciljem zastite tvog zivota.

a ako se bas i ne osjecas nesto posebno ugrozenom nego se eto prenemazes, a sto mi se cini da je slucaj, onda nema razloga za zurbu pa odi samo dva posta vise, na moderatoricin reply u kojem ti je strucno i detaljno objasnjeno sve sto te zanima, pazljivo ga procitaj i sama donesi odluku sto ces uciniti - nitko ne moze odluciti umjesto tebe.

inace, moje osobno misljenje je da ste ti i taj koji ti prijeti ili "prijeti" dvoje pubertetlija koji se u skladu sa tradicijom elektronickih komunikacija u hrvata flejmaju na forumu i da nema niti govora da bi se nesto od toga prenjelo u stvarni zivot, rijec je o nekoj vrsti nadmudrivanja, razbibrige koja zavrsi onog casa kada se iskljuci racunalo.... pa mozda da pustis policiju da se bavi ozbiljnijim stvarima od dva maloljetnika koji se medjusobno inate, ha?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

astro-riba je napisao:

Za tvoju informaciju prije sam dobila odgovor na forumu koji je nestručan nego na ovom stručnom genijalče.

 

dobila siiz KZ-a citirani članak za prijetnju....i što ćeš s njim?

gore si dobila xsarino objašnjenje tog članka i primjenu u praksi, ali to tebi nije odgovor...

i ostavljene su tvoje brljotine, za razliku od foruma kojeg hvališ...

briši tamo gdje ti je bolje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bla,bla,bla pitanje je stvarno nevažno i beznačajno da uopće nije vrijedno tvoje pažnje.

 

uopce nije istina, tvom problemu sam posvetio svu svoju paznju jer mi je trenutno najzanimljiviji na forumu i jer me sjajno zabavlja... doduse i onaj sa mikserom i opakim tetama iz konzuma je obecavao ali su mi ga srezali u korijenu prije nego sto je stigao zazivjeti...

sad, nemoj se ljutiti sto cinjenicu da se negdje u bespucima interneta odigrao verbalni sukob stanovite astroribe (16) i tajanstvenog agraminjha (15 i pol) pri cemu je astroriba agraminju uvrijedila mamu, a potonji astroribi porucio da pazi kako silazi niz stepenice ne dozivljavam ozbiljno, ali to je zato sto iz mene progovara iskustvo... naime prije neki dan sam svjedocio slicnoj sceni, deckic je na ulici povukao curicu za kikicu, a ova mu ozbiljno zaprijetila kako ce ga sad reci tati i ne, nisu se sjatili specijalci, htv nije vrtio brejkingnjuze, a nadlezni do nije zakljucio kako egzistira pritvorski osnov, 'bem ti pravnu drzavu...

astroribo, ne znam kakav si drugaciji odgovor dobila, niti na kojem forumu, ali znam da bolji od onoga koji si dobila ovdje nije sigurno. u tom smislu, razne budale pisu knjige, a kamoli ne internetske postove (evo vidis mene npr kako ispitujem granice moderatorske strpljivosti) pa prije nego sto poslusas tamo nekog koji ti je savjetovao tkozna sto i eventualno budes hit dana u policijskoj postaji jos jednom ti preporucam da ovaj put ne samo procitas nego i procesuiras moderatoricin reply.

i uzalud ti je ovdje linkati svaki pm koji dobijes, nema magicne crte prije koje ne treba, a nakon koje treba uzbuniti drzavni aparat, stvar je u kontekstu i ozbiljnosti cijele ove djetinjarije, a to su stvari koje jedino ti znas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ko je to brisao anonimni biseru i o kojim žvrljotinama ti govoriš? Budi pristojan ak to već nisi. I savjetujem te da se ne poigravaš sa mojim godinama jer sam ja odavno punoljetna, a to što tebe to zabavlja meni se živo fućka. Ima i drugih načina kako da me ta osoba prestane uznemiravat, a počinje sa slovom h.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima i drugih načina kako da me ta osoba prestane uznemiravat, a počinje sa slovom h.

 

jeee, sad cemo igrat vjesala! super, nisam los u tome, ali daj neki hint, koliko slova ima rijec? koje je zadnje slovo?

a sto se tvojih godina tice, ako si kalendarski punoljetna to jos uvijek ne znaci da si i mentalno, te dvije dobi se ne moraju nuzno podudarati jer mentalna/kalendarska dob =iq, a iq ne mora uvijek biti okruglih 100. i buduci da si zensko celjade shvatio ovo kao kompliment, nesto kao "auuu, pa nikad ti covjek ne bi dao toliko godina, djelujes puno mladje"... i tako, bas smo se lijepo napricali, ali cini se da smo sad iscrpili sve teme od zajednickog interesa pa te pozdravljam, ostaj mi zdravo i ne boj se razne djecurlije po i-netu, ima jedna narodna koja kaze "pas koji laje ne grize...."

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija