Jump to content

100 % bolovanje


zvebos

Preporučene objave

U mirovini se vodim od 7.1.2010.i još čekam izračun iz mirivinskog,te su me u HZZo-u odbili za 100% jer navodno kažu da bolest nije od radnih događanja,iako imam razne liječničke nalaze da jest.Od psihologa,psihijatra,od komisije MUP_a iz Zagreba ,kao i Ministarstva branitelja Zg,te od mirovinskog,te sam dobio opću 20% i 80% ostalo,te od toga 40% bolešću i 40% civilno,tako piše u privrmenom riješenju.Napisao sam žalbu i opet priložio sve nalaze kao dokaz,te su me za oko 2,5 mj.opet odbili,te sad razmišljam o tužbi,jer su mi svi sa kojim sam se savjetovao rekli da imam prava na 100%,a meni nije jasno zašto su me odbili,jer i sami u rješenju priznaju da mi papiri nisu problem,ako netko nešto zna molim odgovor,jer znam da nisam jedini koga su odbili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno, ja bih ih tužio, jer sam i sam podnio tužbu na omjer rat mir i to nedavno. Izgubiti nemožeš ništa, a zaostatke možeš dobiti. Već sam se ovdje sreo i sa ljudima koji su podnijeli tužbe na omjer rat-mir, a mislim da su te i tu zakinuli, jer u zadnje vrijeme to im je učestalo, dati što manji omjer u svezi rata. Kako god, sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa da jer nisu mi ostavili druge mogućnosti,a u Osijeku sam u mirovinskom na prijedlog doktora dobivao 60% opće,al su mi srezali u Zagrebu,na 20%,a sada tvrde da bolest nije iz rata kao da su ovi popili svu pamet u Osijeku,ignoriraju sve komisuje iz Zg,a radi se od pet sp.doktora iz MUP-a i Min.branitelja.U udruzi su mi rekli da kupuju vrijeme jer se nema novca za isplatu,al to nije moj problem,ja imam još veći i to je PTSP,al ko sad nas branitelje treba,pa nije više rat.Jel znaš koliko će trajat taj sud kad ih sad tužim,par godina jel.hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužba koja se preda na upravnom sudu, čeka se u prosjeku 3 godine. Međutim, ovdje sam pronašao suborca, kojem je također bilo rat-20, 80 ovo drugo, i nakon ponovnog vjetačenja određeno mu je 100% u svezi rata. Već duže slušam priče, "da je takav naputak došao odozgo", ali izgleda i protiv njega se može, tim više što PTSP vještače neki doktori koji nemaju veza sa psihijatrijom, već su neke druge struke. Smiješno je da se na strahote koje su doživljene u ratu oboli samo 20%, naročito nekom "T" koji se nalazi u komisiji. Prijatelju obrati se nekom od odvjetnika na tvom području, pa neka podnese tužbu u oba slučaja, nemaš ništa za izgubiti. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zvebos je napisao:...te su me u HZZo-u odbili za 100% jer navodno kažu da bolest nije od radnih događanja,iako imam razne liječničke nalaze da jest.Od psihologa,psihijatra,od komisije MUP_a iz Zagreba ,kao i Ministarstva branitelja Zg,te od mirovinskog,...

Ako je u pitanju priznavanje prava na naknadu plaće za vrijeme trajanja bolovanja u 100% iznosu od osnovice, HZZO je ustalio praksu da ne odobrava tzv. 100% bolovanje po dijagnozi PTSP ukoliko ili nemate status HRVI-a temeljem PTSP-a ili nije priloženo vještačenje (nalaz i mišljenje ) ovlaštene klinike ( npr. Dubrava...) - ne pomažu nikakvi drugi papiri ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pozdrav za zvebos od Zagi-a!

Prijatelju daj napiši od kad imaš prve liječnićke papire da ti je bolest iz rata. Objasnitu ću u kratko moje iskustvo i mojih prijatelja eto ja sam bolest prijavio u 09/2005. i od HZZO sam dobio rješenje pravo na 100% bolovanje dok su četvorica mojih prijatelja bolest prijavila tijekom 2006. g. i svima je odbijeno bolovanje 100% na što su se isti žali te im je žalba odbijena nakon čega su pokrenuli tužbe preko upravnog suda u Zagrebu te još čekaju rješenje. Kad su odbijeni za 100% bolovanje u rješenju im je napisano za su zakasnili pošto je došlo do izmjena zakona o pravima Hrvatskih branitelja znači sve se opet svodi na famozne izmjene zakona o pravima Hrvatskih branitelja (31.12.2005.). U kontaktu sa prijateljima dobio sam informaciju da će i na upravnom sudu dobiti odbijenicu pošto je prema naprijed narećenom zakonu isteko rok za prijavu bolesti. Oni su dobili inf. od drugih branitelja kojim je je postupak pred upravnim sudom okonćan. Mi smo također svi umirovljeni iz MUP-a. Još samo da te informiram kad sam ja dobio od HZZO-a pravo na 100% bolovanje dobio sam isplaćene sve zaostatke (postupak je trajao oko 4 mjeseca) a što se tiće kamata iste nisam tražio pošto mi je predmet relativno brzo odrađen i rješen je od prve.Toliko odmene za sada pa ako imaš još pitanja piši. :palac::kavica:

POZDRAV SVIM BRANITELJIMA MA GDJE GOD BIL!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Počeo sam se liječiti krajem 2008. godine a do tada sam trpio i potiskivao. Relativno brzo sam dobio i braniteljsku invalidsku mirovinu zbog bolesti iz domovinskog rata. Prošao sam sve komisije na koje su me uputili MUP, HZMO i MOBMS. Svi su potvrdili istu dijagnozu da bi ovi rekli da to nije bolest iz domovinskog rata. Znači da su izgleda svi doktori u dosadašnjim komisijama bedasti. Jer da bolest nije iz domovinskog rata ne bih mogao dobiti ni mirovinu. Zbilja neshvatljiva situacija. Za jedne nije proteklo mnogo vremena od završetka rata, a kad treba dati par tisuća kuna onda je. Zna se da za pojavu simptoma PTSP-a može proći i 20 godina, ali naši doktori to još nisu shvatili ili ne žele. Možda se čak i ne sjećaju da je bio rat, jer oni ga sigurno nisu osjetili na svojoj koži. Samo da napomenem da ću se žaliti i tužiti sigurno, pa kud puklo da puklo. Ali čini mi se da ću prije ja puknuti do kraja. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Zvebos!

Ma prijetelju nisu toliko krivo doktori oni su i rekli svoje tj. da ti je bolest iz rata, već politika je ta koja diktira događanja vidiš upravo se neki LUMEN :vrag::-D

iz politke dosjetio pametne ideje da bi prava branitelja tj. njihove bolesti trebalo ograničiti nekekvim nebuloznim zakonom a ne kakvo je zapravo njihovo zdrastveno stanje. Kod mene i mnogih naših kolega je situacija pa gotovo idnetićna 90 i 91 kad smo bili mladi i zdravi i pozitvno ludi,kad je trabalo stati na prve linije bili smo najbolji i nezamjenjivi,kad smo se borili za ove današnje političare i njihove dobro plaćene stolice i zato nam i to sada tako vračaju. Ja sam također u svezi HRVI-a na ustavnom sudu,odbili su me za pogoršanje bolesti na što sam uložio žalbu i VJERUJ mi idem do kraja i tebi dajem podršku da ne odustaješ i da ideš do kraja na svim frontovima kao i za vrijeme Domovinskog rata. Obrati malo pažnju na teme Ustavni sud-Međunarodni sud i bez HRVI pogoršanje pa ćeš vidjeti što tamo pokrećemo baš po pitanju naših statusa.

Toliko za sad, drži se i ne ODUSTAJ!!! palac: :palac::palac::palac::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam rješenje od HZZO-a da mi se zahtjev za 100% bolovanje odbija kao neosnovan. Svi nalazi i papiri su u redu, sve što su tražili sam prikupio. Prošao sve komisije i reviziju MOBMS, gosp. Taborski i ostali. Dobio mirovinu zbog bolesti iz rata. U HZZO kažu da bolest nije iz rata. Zar su svi doktori u komisijama koje sam prošao bedasti, a ovi su sad pametni. Zar je Taborski za njih ništa? Što da napravim, a žalit ću se sigurno i tužiti. Kako mogu za neke biti bolestan, a za neke ne? Zar će mi ukinuti mirovinu ako kažu da nisam bolestan? U rješenju su naveli da je prošao preveliki rok od završetka rata da bi se sad pojavio PTSP, a ja sam ga potiskivao dok sam mogao. Može li mi netko poslati na moj e-mail žalbu i tužbu za 100% bolovanje. Ima li netko slično iskustvo?

Pozdrav i hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija