Jump to content

rjesenje


anonimno

Preporučene objave

Kratko pitanjce... Da li rjesenje postaje pravomocno, tj da li gubim pravo na zalbu 8 dana nakon dana donosenja odluke suda, ili nakon sto su mi tu odluku, tj. rjesenje urucili...?

 

I jos jedno, malo manje bitno, kako to obicno izgleda, sud donosi presudu na rocistu i izdaje mi kaznu (urucuje rjesenje) ili poslije zadnjeg rocista, pa mi odluka dodje postom na adresu?

 

Hvala na vremenu, pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala!

 

Znaci jel ovo moze proci:

Zastara nastupa 27.5.2005. Meni je rociste (prvo, jer sam s jednog opravdano izostala) 5.2, trazim suocenje, ne pojavim se na tom slijedecem, sutkinja vjerojatno donese odluku bez mene, i onda me nema na dostavi (tj vrata otvara moj maloljetni brat) i kad mi i dostave, zalba VPS...

Ili da se pojavim i na suocenju...

Znam da je nemoralno i tako dalje ici na zastaru, prekrsaj je 500 kn, ali ne mogu si priustiiti oduzimanje vozacke nazalost.... Izvor prihoda i tako to...

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da govoriš o rješenju o prekršaju pa dakle slijedi otprilike ovako:

 

Ako je prekršaj počinjen 1.01.2004. relativna zastara nastupa za godinu dana, dakle 1.01.2005. (to je teško pratit jer se zastara prekida bilo kakvom postupovnom radnjom u cilju pokretanja ili nastavka postupka) a apsolutna (koja nesmetano teče od počinjenja prekršaja) nastupa protekom dvije godine od dana počinjenja dakle 01.01.2006. Ako se unutar roka dvije godine (a što je sasvim izvjesno da će se dogoditi) donese rješenje o prekršaju protiv istog može se izjaviti žalba u roku 8 dana od dana dostave.

 

Potom se spis dostavlja nakon otprilike mjesec dana (prema postojećoj praksi prekršajnih sudova) od zaprimljene žalbe Visokom prekršajnom sudu na daljnje postupanje.

 

A onda Visoki prekršajni sud rješava o žalbi milijuntoj po redu pa ako stigne do isteka ostatka vremena do nastupa apsolutne zastare dobro stigne, ali ipak najčešće nastupi spomenuta zastara (ipak se radi o nepresušnoj masi predmeta koji svakodnevno stižu sa otprilike 114 prekršajnih sudova).

 

Nadam se da sam pomogla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija