josip58 objavljeno: 29. ožujak 2010. objavljeno: 29. ožujak 2010. zanima me koje se zvanje dobije ako idem u invalidsku mirovinu?? radio sam posao na mjestu viši policajac ...a također imam završeno za policijskog narednika tu dužnost nisam obnašao!!zanima me još koje zvanje dobijem za višeg policajca a koje za policijskog narednika?? Citiraj
cagart odgovoreno: 29. ožujak 2010. odgovoreno: 29. ožujak 2010. Kolega stvar ti je slijedeća ako ideš u vojnu invalidsku mirovinu, znači sa statusom hrvi onda za čin višeg policajca dobivaš dva čina iznad toga i to je policijski inspektor, a za čin policijskog narednika dobivaš čin viši policijski inspektor, naravno to se odnosi kako već napisah jedino ako ideš u mirovinu sa statusom hrvi. Citiraj
josip58 odgovoreno: 29. ožujak 2010. Autor odgovoreno: 29. ožujak 2010. idem u mirovinu sa statusaom rvi!! koje zvanje mi se uzima u obzir? zvanje višeg policajaca jer sam na tom mjestu radio ili zvanje policijskog narednika koje imam završeno ali nisam radio na tom mjestu?? Citiraj
cagart odgovoreno: 29. ožujak 2010. odgovoreno: 29. ožujak 2010. Mislim da ovo zvanje koje imaš položeno... Citiraj
josip58 odgovoreno: 29. ožujak 2010. Autor odgovoreno: 29. ožujak 2010. zahvaljujem se!! a možda znaš koje bi to bilo vojno zvanje? Citiraj
cagart odgovoreno: 29. ožujak 2010. odgovoreno: 29. ožujak 2010. možda poručnik....malo pogledaj po ovom forumu imaš točno tablice za usporedbu vojni - policijski čin Citiraj
eldridž odgovoreno: 29. ožujak 2010. odgovoreno: 29. ožujak 2010. Mislim da ti je viši policajac-časnički namjesnik,a policijski narednik -satnik Citiraj
darkoh odgovoreno: 29. ožujak 2010. odgovoreno: 29. ožujak 2010. viši policajac-pol.inspektor- čas.namjesnik pol.narednik-viši pol.inspektor- satnik uzima se zvanje za koje se ima položeno, nezavisno od radnog mjesta na kojem se radilo. Citiraj
Plemeniti odgovoreno: 31. ožujak 2010. odgovoreno: 31. ožujak 2010. darkoh je napisao: viši policajac-pol.inspektor- čas.namjesnik pol.narednik-viši pol.inspektor- satnik uzima se zvanje za koje se ima položeno, nezavisno od radnog mjesta na kojem se radilo. Da li ste sigurni u ovo što navodite????...da se za izračun "možda" ne uzima zadnje postavljenje tj. radno mjesto na koje je dotični bio raspoređen bez obzira na položeno zvanje...ukoliko nije radio na istome u vrijeme umirovljenja,,, te se sukladno tome vrši prevođenje policijskog zvanja u adekvatni vojni čin ??? Pravilnik isto tako pripadnicima MUP-a sa statusom HRVI utvrđuje zvanja kada isti odlazi u mirovinu i to: policajac - viši policijski narednik viši policajac - policijski inspektor policijski narednik - viši policijski inspektor viši policijski narednik - samostalni policijski inspektor policijski inspektor - glavni policijski inspektor viši policijski inspektor - glavni policijski inspektor samostalni policijski inspektor - policijski savjetnik glavni policijski inspektor - policijski savjetnik policijski savjetnik - glavni policijski savjetnik glavni policijski savjetnik - glavni policijski savjetnik pripadnik pričuvnog sastava - viši policijski narednik Policijska zvanja pripadnika MUP-a izjednačuju se sa slijedećim činovima pripadnika vojnih postrojbi: policajac - desetnik viši policajac - narednik policijski narednik - nadnarednik viši policijski narednik - stožerni narednik policijski inspektor - časnički namjesnik viši policijski inspektor - satnik samostalni policijski inspektor - bojnik glavni policijski inspektor - pukovnik policijski savjetnik - brigadir glavni policijski savjetnik - general bojnik Citiraj
planina odgovoreno: 1. travanj 2010. odgovoreno: 1. travanj 2010. više zvanje dobivate po riješenju koje ste imali a ne po položenom..a da je to tako znam jer su mene bez obzira na položeno zvanje viši policajac umirovili i priznali riješenje koje sam imao a to je policajac..desetnik..hrvi..stožerni narednik...žalio se na to i išao u mup u zagreb razgovarao sa načelnicom odjela za statusna pitanja i radno pravne odnose u mupu ista rekla da je mupova pravna služba zauzela stav da se za početno polazište prilikom umirovljenja uzima riješenje službe koje obnašate ,a ne položeno zvanje..na kraju sam htio da mi se pismeno očituju i tako je bilo..bez obzira na položeno zvanje nemam pravo na čin..i tako sam umjesto sa činom časničkog namjesnika umirovljen sa činom stožerni narednik... Citiraj
Kompa odgovoreno: 1. travanj 2010. odgovoreno: 1. travanj 2010. Koliko sam ja čuo od kolega , MUP prilikom odlaska u mirovinu podiže zvanje za dva gore, ako se ima status hrvi onda za još jedno, e sada tako je bilo .....da li je još uvijeki takva praksa ne znam i to su gledali koje najviše zvanje imaš položeno a ne na kojim si poslovima radio do umirovljenja.... Meni su dali zvanje višeg pol. inspektora što je prevedeno u vojni čin satnik. Citiraj
darkoh odgovoreno: 1. travanj 2010. odgovoreno: 1. travanj 2010. Za planinu, prijatelju ti si oštečen. moj primjer, imao sam položeno zvanje viši policajac, ali sam u trenutku odlaska u mirovinu zbog opoće nesposobnosti za rad radio na radnom mjestu za koje je propisano zvanje policajac i iste te oznake policajca sam i nosio. prilikom odlaska u mirovinu, imam status hrvi, priznaju mi zvanje viši policajac i dobijam rješenje pol.inspektor, prevedno u vojno čas.namjesnik. ne samo da se gleda položene, nego ukoliko si u vremenu do , mislim negdje 1996.g.g imao i rješenje o višem zvanju onda i to rješenje priznaju. Citiraj
planina odgovoreno: 1. travanj 2010. odgovoreno: 1. travanj 2010. neznam šta da više napravim..položeno zvanje za višega policajca položio sam 2003 godine..i nisu mi to priznali..išao sam pismenim upitom prema mup-u gdje su rekli da nemam pravo na to zvanje prilikom odlaska u mirovinu..a tako mi je rekla teta i u mup-u...šta mi sada preostaje..a jesu cigani..svatko te gleda gdje god može zakinuti..od mupa do mirovinskoga..i sve na kraju moraš istjerati nekim tužbama...a ništa..budem sde ponovno posvetio tom pitanju..možda povesti neki spor..neznam..samo znam di god dojdem da čovijeka od pile.. Citiraj
darkoh odgovoreno: 1. travanj 2010. odgovoreno: 1. travanj 2010. ma, ukoliko imaš status hrvi i ideš u mirovinu po zphbdr, zbog opće ili prof.nesposobnosti za rad, moraju ti priznati položeno zvanje. nemoj to tek tako propustiti jer su svi koje ja znam dobili rješenje po položenom zvanju i ovo mi je prvi glas da to ne priznaju. na ove iz mup-a nemoj previše polagati nade jer i meni nisu dali potvrdu da sam bio u spec.policiji, iako su u rješenju naveli da sam bio pripadnik jed.za posebne namjene 1991.g. ali nisam imao rješenje o rasporedu pa kao ne mogu dobiti potvrdu i time su me zaribali za jedan čin. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.