Hemera objavljeno: 30. ožujak 2010. Dijeli objavljeno: 30. ožujak 2010. Ugovor s B-netom za internet je sklopljen ili negdje tokom 2008 godine, ili 2004 godine (telefonskim razgovorom sa b-netom sam ustanovila da smo korisnici njihovih usluga od 2004. godine, ali nisam sigurna jel samo tv ili i interent), ugovor je sam po sebi istekao nakon proteka ugovornog odnosa, znači mogla sam ga otkazati bilo kada, bez posljedica. problem leži u sljedećem, na računu za mjesec 3/2010 sam dobila da moram platiti i modem za internet, njihov, koji su oni instalirali. Kako padam s marsa po pitanju ovoga, jer več sam mijenjala prije operatera sa T-scum na Optimu (nisu tražili povrat modema), tako sam išla proučavati Opće uvjete i pravila poslovanja B.neta, i ustanovila da sam ja zaista bila u obvezi njima vratiti modem, nakon raskida ugovornog odnosa, dok smo tak isti modem plaćali svaki mjesec trajanja ugovornog odnosa (nažalost nemam ispise računa, jer smo ih bacali po primitku, imam samo isječke o plaćanju računa). Jednako tako znam da po Zakonu o zaštiti potrošača oni u svojim "Cjenicima" moraju navesti ili na prodajnim mjestima točno naziv, serijski broj, godinu proizvodnje itd. itd... uređaja - čega naravno nema. Što mi je činiti, a da ne platim modem? Rok za prigovor na račun se može izreći unutar roka od 30 dana, a koji teče od dospjeća računa (31.03.2010.), znači rok još nije protekao. Problem je što ne znam što da napišem...dal da se odmah pozivam na Zakon o zaštiti potrošača dal da tražim prijepise računa da vidim koliko smo im točno plaćali za "najam" tog stupidnog modema, jer negdje u svojim "cjenicima" su naveli da korisnici osnovnog modela modema nakon 36 mjeseci korištenja, na isti ne plaćaju više najam. BTW prvi put čujem za najam modema - optima naplati modem, s tim da smo sada uzeli modem od optime sa 4 ulaza, dlinkov po cijeni od 250 kn - a b.net mi traži za modem koji nema utp spajanje 278,00kn, a na koji smo plaćali "najam" cijelo vrjeme dok su nam bili provajderi za interent. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Hemera odgovoreno: 7. travanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2010. Osvjezavam pitanje, jer se rok blizi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.