Jump to content

B.net i naplata modema

Hemera

Preporučene objave

Ugovor s B-netom za internet je sklopljen ili negdje tokom 2008 godine, ili 2004 godine (telefonskim razgovorom sa b-netom sam ustanovila da smo korisnici njihovih usluga od 2004. godine, ali nisam sigurna jel samo tv ili i interent), ugovor je sam po sebi istekao nakon proteka ugovornog odnosa, znači mogla sam ga otkazati bilo kada, bez posljedica.

problem leži u sljedećem, na računu za mjesec 3/2010 sam dobila da moram platiti i modem za internet, njihov, koji su oni instalirali.

Kako padam s marsa po pitanju ovoga, jer več sam mijenjala prije operatera sa T-scum na Optimu (nisu tražili povrat modema), tako sam išla proučavati Opće uvjete i pravila poslovanja B.neta, i ustanovila da sam ja zaista bila u obvezi njima vratiti modem, nakon raskida ugovornog odnosa, dok smo tak isti modem plaćali svaki mjesec trajanja ugovornog odnosa :S (nažalost nemam ispise računa, jer smo ih bacali po primitku, imam samo isječke o plaćanju računa).

Jednako tako znam da po Zakonu o zaštiti potrošača oni u svojim "Cjenicima" moraju navesti ili na prodajnim mjestima točno naziv, serijski broj, godinu proizvodnje itd. itd... uređaja - čega naravno nema.

Što mi je činiti, a da ne platim modem?

Rok za prigovor na račun se može izreći unutar roka od 30 dana, a koji teče od dospjeća računa (31.03.2010.), znači rok još nije protekao.

Problem je što ne znam što da napišem...dal da se odmah pozivam na Zakon o zaštiti potrošača :-D dal da tražim prijepise računa da vidim koliko smo im točno plaćali za "najam" tog stupidnog modema, jer negdje u svojim "cjenicima" su naveli da korisnici osnovnog modela modema nakon 36 mjeseci korištenja, na isti ne plaćaju više najam.

BTW prvi put čujem za najam modema - optima naplati modem, s tim da smo sada uzeli modem od optime sa 4 ulaza, dlinkov po cijeni od 250 kn - a b.net mi traži za modem koji nema utp spajanje 278,00kn, a na koji smo plaćali "najam" cijelo vrjeme dok su nam bili provajderi za interent.

Hvala. :palac:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija