Jump to content

naknada plaće za vrijeme bolovanja


anonimno

Preporučene objave

Imam pitanje na koje u HZZO- u nitko nema vremena konkretno odgovoriti pa se nadam pomoći ovdje.

 

dakle, koristila sam porodiljni dopust godinu dana i prije 2 mjesec sam se vratila na posao. Postoji mogućnost da ću zbog ponovne trudnoće morati na bolovanje zbog prijetećeg abortusa (tako je nažalost bili i u prvoj trudnoći- 3,5 mjeseca prije obaveznog porodiljnog).

Da li se u osnovicu za izračun naknade plaće za vrijeme bolovanja uzimaju osim ova 2 mjeseca koja sam na poslu i 4 mjeseca porodiljnog ili ne?

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste imali 2 isplate plaće prije nego što ćete ići na komplikacije u trudnoći (bolovanje) onda ćete za komplikacije u trudnoći kao nadoknadu plaće za vrijeme bolovanja dobiti prosječni iznos vaše plaće, najviše do 4.250 kn i taj se prosjek računa i za eventualni kasniji porodiljni dopust, prvih 6 mjeseci.

 

Ako niste imali dvije isplate plaće (pazite na obračunska razdoblja) onda ćete za komplikacije u trudnoći (bolovanje) dobiti 1.700 kn netto, i ako ne budete prekidali bolovanje zbog ponovnog odlaska na posao, dobit ćete i 1.700 kn porodiljnu naknadu.

 

U HZZO vjerojatno ne izlaze s informacijama prije no što su sigurni o kakvom se slučaju radi, a u vašem slučaju moguće su najmanje tri varijante prema kojima se iznos i bolovanja i porodiljnog račna na tri različita načina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada se otvara bolovanje zbog komplikacija u trudnoći, onda se mora donijeti i određena dokumentacija: Izvješće o bolovanju, Potvrda o plaći i to je to. Slijedom navedenog, kada se dogodi osigurani slučaj (komplikacije u trudnoći) onda kontaktirajte najbližu službu HZZO-e. Naravno da Vam nitko unaprijed ne može dati odgovor o nečemu što će se dogoditi u budućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija