Jump to content

Izvadak iz knjige položenih ugovora?


anonimno

Preporučene objave

Može li mi netko objasniti razliku između Izvatka iz knjige položenih ugovora i Vlasničkog lista? Ustvari, kužim da stvar još nije upisana u zemljišne knjige ali vrijedi li Izvadak isto kao i vlasnički list, tj. mogu li kad me netko pita imam li vlasnički list, reći da imam. Pretpostavljam da i s tim izvatkom dokazujem vlasništvo jer je tamo upisan i dio "Vlasnički list" pa nekretninom mogu slobodno raspolagati.Ili ne mogu?

:-?:-?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kužim ja da to nije pravi Vlasnički list ali me baš i zanimalo ima li Izvadak jednaku vrijednost kao i VL kako bih mogla slobodno raspolagati nekretninom, odnosno, kako bi eventualni kupac mogao biti siguran da to vrijedi kao i Vlasnički list.

 

Moguće je da i ja naiđem na nekretninu čije vlasništvo je upisano u Knjigu položenih ugovora, dakle, mogu u Izvadak biti sigurna koliko i u Vlasnički list?

 

Malo se ponavljam ali želim biti sigurna. Hvala na eventualnim pojašnjenjima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolko ja znam, knjiga polozenih ugovora je sluzila za upisivanje stanova tamo gdje u zemljisnoj knjizi umjesto zgrade pise npr. oranica, pa je bilo jednostavnije osnovati knjigu u koje se upisivalo vlasnistvo nad stanovima - u tom smislu izvadak iz knjige pu za odredjeni stan, je isto kao da je zgrada etazirana, upisana u zemljisnu knjigu, i uspostavljeno vlasnistvo nad posebnim dijelovima i da ste za to dobili "vlasnicki list". dakle za stanove vrijedi, samo provjerite dali je na toj cestici bilo kakvih promjena u zk.

i ne, za boga miloga nije isto knjiga pu i zbirka isprava ! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

A, ima li netko iskustva s bankama, da li se može zasnovati hipoteka na takvoj nekretnini koja ima samo kupoprodajne ugovore u knjizi pu ili inzistiraju na vlasničkom listu? Naime, dobila sam kontradiktorne informacije, pa molim, ako netko zna da mi kaže. Hvala.

Zagrebačka banka pristaje na zasnivanje hipoteke u PU jer zašto i ne bi kad ima potpunu pravnu zaštitu koju joj pruža PU u pravnom prometu nekretnina iako je ona formalno privremena knjiga koja je zapravo samo zbirka isprava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija