marko35 objavljeno: 5. travanj 2010. Dijeli objavljeno: 5. travanj 2010. Pozdrav svima,imao bi par pitanja pa ako tko moze da odgovori.Imao sam prometnu nesrecu prije vise od godinu dana.Prekrsajni sud je presudio da je druga strana kriva,ali se ona zalila i to je sve otislo na visoki prekrsajni prije nekih 8mj.Kako nemogu cekati vise zavrsetak procesa moram rjesiti nesta po pitanju popravka. Pitanje 1.Dali netko zna koliko se to sve moze oduziti i dali je moguce provjeriti u kojem je stanju taj moj slucaj? 2.Ako sam npr nađem polovne dijelove i sam to zamjenim i to me npr izađe 0kn,sta ce se deseti ako dobijem slucaj u svoju korist,kako ce se to tumaciti ,dali cu na osnovu prvobitnog izvida stete imati pravo da takav popravljeni auto ipak odvezem kod ovlastenog servisera i trazim da se sve stavi novi originalni dijelovi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 12. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2010. Ako sami popravite vozilo pristaje te na procjenu osiguravatelja. Visoki prekršajni sud mora donijeti rješenja u roku od 4 godine od počinjenja prekršaja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marko35 odgovoreno: 13. travanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2010. znaci ,ako je osiguravatelj procijenio da se stavljaju NOVI znaci nema krpanja varenja i kaj znam branici,farovi ,blatobrani ,vrata prednja i stražnja i to kod ovlastenog servisera kosta cca 25000 kn,a osiguravatelj nezeli namiriti dok nestigne pravomocna presuda sa visoko prekrsajnog suda.ja sad da to necekam sa takvim autom zovnem kolegu koji ce mi to napraviti malo povariti ,malo speglati eto da nije takav zguzvan dok nedođe pravomocna presuda.ja dobijem presudu u svoju korist i osiguranje STA radi,dali mogu reci "vi ste to popravljali i mi ce mo vam sad platit 5000kn i auto ostane takav" ili ja takav malo popravljen auto mogu odvesti u ovlasteni servis i oni mi to sve zamjene znaci stave sve novo i posalju racun osiguranju na onih 25000kn.jer da mi se nebi desilo da iz osiguranja misle da je auto 100% popravljen ,jer on to nije samo malo ispeglan da se nevozam s takvim zguzvanim.vald sam dobro objasnio. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 13. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2010. Morali ste izvršiti procjenu. Pođite kod tog osiguravatelja i tražite da vam preda dokumenat "IZVID ŠTETE" koji je rezultat procjene. Ako se ne slažete sa procjenjenim tražite da izmjene taj dokumenat. Nerado to čine, ali je moguće. Osiguravatelji cijenu rada procjenjuju sramotno malo i tome ne možete ništa bez originalnog računa ovlaštenog servisera. Ako ste zadovoljni popisom djelova za zamjenu i njihovom cijenom (lopovski bez PDV-a) izvolite sami popraviti vozilo. Iako nemate tu mamjeru, muljažom se ne može zaraditi više od 500 kuna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marko35 odgovoreno: 13. travanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2010. to mi je sve jasno.ja imam izvid stete od od prvog dana nesrece i u njoj pise koji se dijelovi mjenjaju znaci stavljaju novi,cijena rada je takva kakva je ,ali ona mene nece puno zanimati ako ja dam auto a hocu u ovlasteni servis .u servisu sve naprave stave nove dijelove to sve srede i ja sa racunom nemam nista,oni ga salju toj osiguravateljskoj kuci.ali kako ja nemam tih 25000 kuna da ga odmah popravim u ovlastenom servisu,a slucaj ce se zavrsiti tko zna kad ja bi to malo dotjerao u svojoj garazi da se nevozim sa takvim razbijenim,znaci nista mjenjao samo malo to poispravljao i pofarbao,a kad se slucaj okonca dao ga u ovlasteni servis da se napravi kako treba i racun posalju njima.mene je samo strah ako ja to pipnem znaci ispravim si te branike,stavim si nekakva polovna svjetla,pofarbam si branik,da ce oni smatrat da je to popravljeno i da mi nece dati mogucnost da ja auto odvezem ovlastenom servisu da to popravi.ja nemislim nista tu muljat mene njihova novcana ponuda ne zanima niti zelim da mi to isplacuju,ja samo zelim auto nakon toga napravit u ovlastenom servisu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 14. travanj 2010. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2010. Onda kupite stojadina za 1.000 kuna. Procjenitelji su usko povezani sa serviserima i redovno ih obilaze u svoje radno vrijeme. Procjenitelji će iskoristiti svaku priliku da umanje iznos odštete pa i onu ako zamjete da ste samostalno izvršili popravak nekih djelova. Neće im biti nikakav problem usporediti novo stanje vozila sa fotografijama sa procjene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.