Jump to content

vračanje alimentacije


tinas

Preporučene objave

roditelji su mi se rastavili kad sam imala 15 godina,nakon toga otac mi nije plačao alimentaciju.sa 17 sam imala prometnu i od onda neradim jer još uvijek nisam sposobna za rad zbog posljedica prometne nesreče.nakon što sam ga tužila morao mi je plačat alimentaciju i sve zaostatke do 19 godine.ove godine mi je došlo riješenje da mi je pretplatio 12 000 kn. sud je odlučio da mu ih moram vratiti.ja dobivam samo 500 kn od socijalnog i imam stan koji sam kupila što sam dobila odštetu zbog prometne.kako da ja to njemu vratim,dali mu zaista moram vratit,dali je on obavezan mene uzdržavati i dalje dok god sam nesposobna za rad iako smo mi na sudu rekli da plati alimentaciju do moje 19 godine?molim vas dali mi možete dati kakvo riješenje jer se bojim da mi neide ovrha na stan...hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obiteljski zakon

Članak 210.

(3) Punoljetno dijete koje zbog bolesti, mentalnog ili tjelesnog oštećenja nije sposobno za rad, roditelji su dužni uzdržavati dok ta nesposobnost traje.

:namiguje:

Za pretpostaviti je da sud nije bio upoznat sa težinom posljedica prometne nesreće po vaše zdravlje i trenutnu radnu sposobnost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija