Jump to content

Blokiran tekući račun - greška suda ili moja

mrki2

Preporučene objave

Plačao sam redovno uzdržavanje za sina i kći 1520 kn i kako već biva, bivša je zatražila povečanje (naravno da sam se protivio jer su ostali veliki repovi iza tog braka koje sam jedino ja vratio (i vračam)i uistinu nemam mogučnost više odvajati)

međutim kako biva u velikoj večini slučajeva sutkinja je (po osobnom mišljenju) bila pristrana i presudila u korist tuženika

E sad ide ono bitno - nakalamili su se zaostatci(5000) koje ja nemogu vrati (redovna alimentacija/krediti i troškovi života)

U biti sud nije povečao postoječu ovrhu i sad je jednostavno blokirao moj tekući račun na kojem primam jadne ostatke mirovine i preko kojeg plačam kredit koji sam podigao da riješim sve dugove iz predhodnog braka

Naravno da mi nije palo na pamet da te zaostatke platim u gotovini i to iz više razloga

Prvi razlog: Plačanje prve presude o alimentaciji je bilo dvostruko jer sam podmirio sve u gotovini (i dostavio sudu riješenje)

A sud je ovrhom preko 50% mirovine naplatio još jedanput

(epilog: pa nečete valjda tužiti svoju djecu - reče sudija)

Drugi razlog: Nemam gotovine i buduči da mi je 1/3 mirovine pod ovrhom nema ni teoretske šanse da dobijem kredit na osnovu toga

Napomena :

1. U novom sam braku i imam kći sa novom suprugom te sa nama živi i njezina kći iz prvog braka (sutkinja mi je na ročištu rekla da to djete nemoram uzdržavat i da ona nije moj problem (bože sramote od školovane dame))

2. Supruga nije zaposlena

3. Živim na područiju posebne državne skrbi u kući koja je vlasništvo APN-a

4. Imam status RVI(PTSP) i nakon ovoga jaaaaaaaaakooo kratak fitilj

Mirovina mi je u visini 5000kn

-1522 uzdržavanje

-200 kriznog poreza

-1300 kredita (podignut radi zatvaranja svih kredita iz prijašnjeg braka i adaptacije kuče koju sam dobio na korištenje od APN-a - nije bila useljiva)ne vidi se na odresku al je dostavljen dokaz sudu)

-500 kn vidljivog kredita (podignut radi konačne isplate zaostataka alimentacije - zaostatci nastali u vrijeme dok sam se sudio o iznosu i primao privremenu naknadu u visini 1300 do 3200)

= do blokade sam imao oko 1500 kn za život četveročlane obitelji (režije + hrana)

Nakon blokade tekučeg računa očekujem da če mi banka zbog neplačanja rate kredita poslati cijeli kredit na naplatu (znači da nemam primanja niti narednih nekoliko godina) + nemam ni za koricu kruha (ja sam nebitan ali ipak dvoje djece koje sad živi samnom su gladni (o slatkišima mogu samo sanjat))jer to je jedino primanje u obitelji ja i moja sadašnja jednostavno nemamo za život pa kako je stanje godinama napeto očekujem zahtijev za rastavu od sadašnje supruge ostaje mi da postanem Boško Buha

Dodatni posao : Pa ljudi nemogu nači ni redovni a uz to sam i invalid i nitko me neče zaposlit niti na crno

Budući da već imam sudsku ovrhu na osnovi alimentacije nije li sud trebao sve to naplatiti preko iste ??

Ima li bilo koji savijet oko prekida blokade (da nije sudskim putem jer po brzini naših sudova nema smisla takvo što pokretati u pitanju su dani)

Molio bih Pravnike Legalisa na što hitniju pomoć

:-(

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija