Jump to content

postdiplomski po bolonji pravni fakultet Zagreb


Sandra86

Preporučene objave

Zavrsila sam Pravni fakultet u Sarajevu po bolonjskom programu i htjela sam master upisati u Zagrebu jer sam znala da je i tamo program dodiplomskog prema nastavnom planu iz 2005./06. trebao trajati 4 godine. Međutim sada sam bila na stranici fakulteta i vidjela da se spominje samo integrirani studij od 5 godina. Mislim da to bitno mjenja situaciju. Je li sada za mene nemoguće upisati se na petu godinu na Pravni fakultet Zagreb? Ako netko zna nešto o tome molim da mi odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako.

 

Ta peta godina nije nikakav "master" (kao što je to npr. na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, gdje si nakon 4 godine prvostupnik, a peta godina je upravo taj "master".

 

Pravni fakulteti u RH to ne poznaju, jer se završetkom integriranog petogodišnjeg diplomskog studija dobiva naziv magistar struke.

 

Naziv magistar struke, dakle, magistar/magistra prava dobivaju i svi oni koji su i ranije završili pravni fakultet po četverogodišnjem programu. Diplomirani pravnici dakle, sada mogu koristiti naziv magistar / magistra prava na temelju potvrde koju im izdaje Pravni fakultet na kojem su diplomirali, potvrđujući jednakovrijednost naslova.

 

E sad - što se tiče toga bi li ti mogla upisati petu godinu studija, to ti ovisi o Pravilniku o prijelazu studenata sa drugih sceučilišta, ako ga imaju, ili je pak taj slučaj prijelaza sa drugih sveučilišta (u tvom slučaju prijelaz sa stranog sveučilišta) na PFZG reguliran Statutom.

 

Probaj to potražiti na stranicama PfZG.

 

U tom slučaju će PFZG eventualno (ako je takav prijelaz moguć) priznati ti određene (a možda i sve, u što pak ne vjerujem) ispite i odrediti na kojoj godini možeš nastaviti studij na PfZG.

 

Po meni je zapravo nepotrebno da prolaziš tu proceduru, čak i ako je prijelaz moguć, da nastavljaš studirati tek od 2., 3. ili 4. godine (ovisno na koju te godinu stave, tj. ovisno o tome koje ti ispite priznaju).

 

Nepotrebno je jer bi bilo pametnije u tvom slučaju da upišeš poslijediplomski studij (specijalistički ili doktorski) bez sve ove silne procedure, dakle kao stranac.

 

U mojoj grupi je isto jedna kolegica iz Sarajeva koja je u Sarajevu diplomirala pravo, a kod nas u ZG upisala poslijediplomski specijalistički studij, koji mogu upisati diplomirani pravnici (ili magistri prava).

 

Napominjem još jednom da tvoj naslov "poslijediplomski studij" ne obuhvaća 5. godinu sveučilišnog studija jer 5. godina nije poslijediplomska, već je ona u okviru integriranog studija prava i da ukoliko se želiš dalje školovati, preporučujem ti upis poslijediplomskog specijalističkog ili doktorskog studija.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija