Asike objavljeno: 11. travanj 2010. Dijeli objavljeno: 11. travanj 2010. Postovani imamo problema s ostvarivanjem prava puta do kuce. Radi se o sljedecem: posjedujemo građevinsku dozvolu za kucu na kojoj pise da do kuce vodi seoski put. Isti put koriste dva susjeda za obradu svojih parcela (jedna parcela livada, druga mali vinograd i njiva) do moje. Svakih 5-6 godina vrsimo nasipavanje tvrdog materijala na put jer uslijed oborinskih voda na put se nanosi zemlja cime je kretanje vozilom otezano. Problem je u tome sto put prolazi kroz parcelu rođaka, koji je tu parcelu dobio od moje bake kao i mi svoju, te je poceo put ograđivati s obje strane stupicima tako da je gotovo prava majstorija proci automobilom do moje kuce. I tome je tako prvi puta nakon 30 godina. Prije toga (prije jedno godinu dana) zamolili smo opcinu da nam uredi put na sto su oni pristali cak ukopati kanal za saniranje oborinskih voda no rodaci na to nisu pristali (nitko nista ne obraduje na tom dijelu). Tako da od sanacije nista. Nedavno sam provjerio na katastru - ispalo je da put do kuce nije ucrtan (a spominje se u gradevinkoj dozvoli). Strasno sam ogorcen nastalom situaciom... ne daju mi da saniram put, sada imam i kolce po cesti sto da radim bilo kakva sugestija dobro dosla? Unaprijed hvala na odgovoru, Ive. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.